ROKOMET, člani, mlajše selekcije:
KADETI Jeruzalema BRONASTI v državi!

Sviš do zmage v zaključku tekme
SVIŠ IVANČNA GORICA – JERUZALEM ORMOŽ 30 : 28 (14 : 13)
Sviš:
Marjanovič (8 obramb), Slapničar (3 obrambe), Tekavec, Zidar, Potokar, Zavodnik 9 (1), Muhovec 1, S. Stopar 5 (1), Pekolj, Bučar, Kalabič, Strmole, Sašek 3, G. Stopar 2, Sendelbah 1, Tomšič 9 (4). Trener: Miloš Aksentijevič
Jeruzalem: Belec (11 obramb – 2 x 7m), Cvetko (2 obrambi), Poznič 2, Putarek, Bogadi 3, Kocbek 4, Radujkovič 2, Čudič 7 (4), Gregorc 4, Šišmanovič, Mesarič 3, Rajšp 2, Peček 1, Kirič. Trener: Saša Prapotnik
Sedemmetrovke: Sviš 8 (6); Jeruzalem 4 (4).
Izključitve: SVIŠ -.; Jeruzalem -. minut.
Člani Jeruzalema so v tekmi 9. kroga Lige za obstanek doživeli poraz v Ivančni Gorici. Dolgo časa je kazalo, da bi Vinarji lahko osvojili novi točki, vendar so gostitelji bili v zaključku tekme bolj zbrani in zmaga je ostala doma. Že v sredo 21. maja 2014 bo za Ormožane na sporedu zadnja tekma sezone. Ob 19.30 uri na Hardek prihaja novomeška Krka. Z zmago bi Jeruzalem osvojil končno 7. mesto v državi, kar bi bila odlična uvrstitev za malo mesto Ormož.

Kadeti Jeruzalema odlično sezono zaključili s tretjim mestom v državi
Rokometni klub Trimo Trebnje je bil odličen organizator zaključnega turnirja kadetov, letnikov 1997 in mlajših. Generacija Jeruzalema letnikov 1997 in mlajših je znova dokazala, da gre za ekipo, ki spada v sam slovenski vrh in da je na njej potrebno graditi člansko ekipo v prihodnosti. Številni gledalci so bili priča odličnemu rokometu, ki so ga prikazali rokometaši Trima, Slovana, Jeruzalema in Krškega. Več kot zasluženo so naslov državnih prvakov osvojili Trebanjci, katerim so najmočnejši odpor nudili tretjeuvrščeni Ormožani. Ti so ob uvodnem porazu proti Trimu kasneje v dramatičnih tekmah dvakrat remizirali s Krškim in Slovanom.

Za najboljšega igralca finalnega turnirja je bil izbran Matic Kotar (RK Trimo Trebnje), najboljši strelec je bil Nejc Planinc (RD Slovan), najboljši vratar pa Žiga Urbič (RK Trimo Trebnje). V najboljšo sedmerico so bili izbrani naslednji igralci: Matic Kotar, Žiga Urbič, Valentin Mlakar (vsi RK Trimo Trebnje), Nejc Planinc, Darko Stojnič (oba RD Slovan), Tilen Kosi (RK Jeruzalem Ormož) in Marko Sintič (RK Krško).

REZULTATI TEKEM:
1. tekma: Jeruzalem Ormož – Trimo 15 : 18 (7 : 12)
Ormožani so tekmo odigrali v krču, kar se je predvsem poznalo v napadu. Obramba Jeruzalema je bila na nivoju, še posebej v 2. polčasu, ko je ekipa prejela le šest zadetkov. Pri vodstvu Trima s 15 : 14 so Jeruzalemčki imeli dva polprotinapada za izenačenje, vendar niso uspeli zadeti mrežo Žige Urbiča. Domačini so napaki nasprotnika takoj kaznovali in se veselili zmage z 18 : 15.
2. tekma: Slovan – Krško 24 : 23 (13 : 15)
3. tekma: Jeruzalem Ormož – Krško 25 : 25 (12 : 13)
Težka tekma starih rivalov. Krčani so vodili skozi celotno tekmo, največ za tri zadetke. Ormožani se niso predali. Gašper Horvat pa je v 49. minuti poskrbel za izenačenje na 25 : 25. Ormožane je v 2. polčasu v igro z nekaj obrambami vrnil Kevin Caf.
4. tekma: Trimo – Slovan 28 : 18 (15 : 6)
5. tekma: Slovan – Jeruzalem Ormož 20 : 20 (9 : 14)
Odlično igro v 1. polčasu so Jeruzalemčki kronali z le petimi goli prednosti. Dvakrat je prednost znašala že 7 zadetkov (12 : 5, 14 : 7). Zapravljene so bile vse tri sedemmetrovke. Tudi v 2. polčasu so ormoški rokometaši zapravili dve sedemmetrovki (met iz 7m: 5/0). V golu Jeruzalema odličen Blaž Kuzmič, na drugi strani pa fantastičen Timotej Karadžič, ki je ustvarjal čudeže. V zadnjih štirih minutah ekipi Jeruzalema ni uspelo zadržati vodstva z 20 : 16. Zmaga bi Ormožanom prinesla končno 2. mesto v državi, ampak so se tega na koncu veselili rokometaši Slovana, ki jim je uspelo izenačiti na 20 : 20.
6. tekma: Trimo – Krško 23 : 16 (12 : 9)

KONČNI VRSTNI RED TURNIRJA:
1. mesto: RK Trimo Trebnje 6 točk
2. mesto: RD Slovan Ljubljana 3 točke
3. mesto: RK Jeruzalem Ormož 2 točki (gol razlika 60 : 63)
4. mesto: RK Krško 1 točka

Bronasti iz Ormoža so naslednji fantje: Dejan Kociper, Miha Kolmančič 12, Nejc Zidarič, Rok Koderman, Kevin Caf (5 obramb), Miha Kavčič 1, Gašper Horvat 11, Martin Hebar, Vid Lukman 4, Matic Štumberger 1, Žak Ciglar, Boštjan Žižek Cvetko 3, Blaž Kuzmič (21 obramb), Nejc Šandor 6, Timon Grabovac, Gregor Fekonja, Dominik Ozmec 4, Matic Topolovec 4, Nino Ulaga, Tilen Kosi 14, trenerji Uroš Krstič, Mladen Grabovac, Franc Šandor.

RK Jeruzalem Ormož - kadeti (letniki 1997 in mlajši).

RK Jeruzalem Ormož – kadeti (letniki 1997 in mlajši).

ROKOMET, 1. B SRL, 22. krog:
Za slovo od sezone druga prvenstvena zmaga
V. Nedelja Carrera Optyl – Mokerc Ig 27 : 26 (13 : 13)
V. Nedelja Carrera Optyl:
Zorec 5, Kaučič 1, Bombek 1, Hanželič 1, Bezjak, Veselko 2, Prapotnik, Štefičar 12, Preac, M. Špindler 2, Dogša, Lorenčič, Cimerman 3, Šerod. Trener: Bojan Munda
Za konec zmaga!
Čeprav je že pred zadnjo tekmo sezone bilo jasno, da se Velikonedeljčani selijo v 2. DRL to ni vplivalo na obisk ljubiteljev domačih rokometašev. Tekma je bila izenačena nekje do 17. minute, nato so si gostje uspeli priigrati dva zadetka prednosti 8 : 10. To domačih ni zmedlo, saj so vrnili z delnim izidom 5 : 0 in povedli, vendar je to bilo premalo za vodstvo po prvem polčasu. V zaključku polčasa so gostje uspeli doseči tri zadetke in rezultat poravnati na 13 : 13. Tudi v začetku drugega dela tekme je bil rezultat zelo tesen, vendar so v nadaljevanju domači ponovno uspeli povesti 22 : 17 in zbuditi upanje na končno zmago. Vodstvo petih zadetkov so uspešno branili do rezultata 25 : 20. Vodstvo bi lahko bilo tudi višje, vendar je bilo storjenih veliko napak, kar so gostje izkoriščali in počasi nižali zaostanek. V domačo ekipo se je naselila negotovost, saj so zapravljali tudi čiste protinapade. Zelo napeto je bilo v zadnjih sekundah tekme, saj so domači zapravili napad, gostje pa so si sedem sekund pred koncem tekme priigrali sedemmetrovko za izenačenje. Vendar je bilo njihovo veselje brez osnove, saj je na domačih vratih odlično branil Maks Dogša in za popoln večer in končno zmago obranil še sedemmetrovko najbolj izkušenemu gostujočemu igralcu Mihi Bolhi.
Domači igralci so ponovno delovali kot ekipa, vendar je potrebno izpostaviti vratarja Maksa Dogša, ki je obranil veliko strelov gostov, od tega tudi dve sedemmetrovki, ter izjemnega strelca Kristijana Štefičarja, ki je z dvanajstimi zadetki bil tudi prvi strelec tekme. Tik za petami mu je sledil gostujoči strelec Primož Šuštaršič, ki je zadel enajstkrat. Če smo pohvalili akterje na igrišču, nikakor ne moremo mimo pohvale Murvam, saj so ponovno pokazali, da so z igralci v dobrem in slabem.
Čeprav je veselje po zmagi imelo malo kiselkast priokus so domači navijači iskreno zaploskali svojim fantom in nakazali podporo tudi v prihodnji sezoni.
Vir: RK V. Nedelja Carrera Optyl