ROKOMET, 4. krog:
Ribnica vzela ponujeno
Jeruzalem – Ribnica 29 : 31 (16 : 16)
Jeruzalem:
Jelen, Belec, Žuran; Korpar 3, Krabonja 1, Žmavc 1, Bogadi 2, Hrastnik 1, Radujković 2, Čudič 5, Špiljak 2, Sok 7 (6), Hebar 2, Cingesar 3, Kljajič, Šišmanovič. Trener: Saša Prapotnik
Ribnica: Klarič, Torlo, Perovšek; Kovač 3, Merhar, Bašić 5 (1), Mikulin, M. Nosan 5, Pucelj 5, B. Nosan, Jamnik 8, Kapular 5, Košmrlj, Abrahamsberg. Trener: Mustafa Torlo
Sedemmetrovke: Jeruzalem 8/6; Ribnica 1/1.
Izključitve: Jeruzalem 6; Ribnica 6 minut.
Igralec tekme: Grega Jamnik (Ribnica).
Rokometaši Jeruzalema so si proti Ribnici z domačim porazom privoščili hud spodrsljaj in si še dodatno otežili boj za obstanek v ligi. Še sreča, da je Šmartno doma izgubilo proti Krki in je prednost Ormožanov pred Šmarčani ostala dve točki. Igra Vinarjem v napadu in obrambi nikakor ni stekla, ob tem sta slab dan imela vratarja Boštjan Belec in Gašper Jelen, ki sta skupaj zbrala 5 obramb. Že uvod tekme ob dveh zgrešenih sedemmetrovkah Bojana Čudiča in Darka Cingesarja v dresu Jeruzalema ni dal slutiti nič dobrega. Dvakrat je odlično reagiral mlad vratar Ribničanov Jošt Perovšek. Odločitev o zmagovalcu je padla v zaključku 1. polčasa, ko so gostitelji v 27. minuti vodili z 15 : 12 in v polju imeli igralca več. Namesto, da na odmor odidejo s prednostjo treh do petih zadetkov so Jeruzalemčki borbenim gostom dopustili, da preko protinapadov in lahkih zadetkov povedejo z 16 : 15. V nadaljevanju je po izenačeni borbi Ormožanom le uspelo povesti z 26 : 24, vendar so tehnične napake in zgrešeni zicerji v napadu ter luknjičasta obramba gostom dovolili novi preobrat in prevzem vodstva z 28 : 26. Domačim se je uspelo približati na 27 : 28, nato pa je ormoško barko s tremi goli v obdobju od 52. do 58. minute potopil slovenski reprezentant Mitja Nosan. Tako je zmaga zasluženo odromala v Ribnico, saj je že med tekmo bilo čutiti, da si gostje bolj želijo zmago kot domači igralci. V sicer povprečni rokometni predstavi sta se še najbolje odrezala celjska sodnika Brstin Kavalar in Jure Cvetko, ki sta odsodila za visoko oceno.
V naslednjem 5. krogu Lige za obstanek Vinarje v soboto 21. aprila čaka gostovanje pri novomeški Krki. Dolenjci so na zadnjih šestih tekmah kar petkrat zmagali in remizirali proti Celju, kar dokazuje, da se nahajajo v odlični formi in da četo trenerja Saše Prapotnika čaka težka naloga.
IZJAVE:
David Bogadi (Jeruzalem): Začeli smo solidno v obrambi, žal pa tega nismo znali kronati z lahkimi goli iz polkontre in kontre. Na drugi strani so prav v tem elementu igre blesteli Ribničani, ki so nam zabili veliko lahkih zadetkov. Zmaga gostov je zaslužena. Poraz je treba čimprej pozabiti in se dobro pripraviti na Krko ter poskušati zmagati.
Jan Pucelj (Ribnica): Dobro smo se pripravili na igro Jeruzalema. Preprečili smo jim lahke gole. Srečo smo imeli, da njihova vratarja nista imela svojega dne, ob tem je naša obramba delovala dobro in zasluženo smo zmagali.

MLAJŠE SELEKCIJE:
Mlajše deklice A (1999 in mlajše):
15.4.2012 (16. krog)
RK Jeruzalem Ormož : ŽRK Veplas Velenje 17 : 7 (8 : 3)
Jeruzalem:
Škorjanec Anea, Polič; Kolenko 2, Hergula 2, Šalamija 1, Bukovec 2, Škorjanec Ana 4, Rodi, Pintarič M., Pintarič V. 3, Kociper, Tušek, Kolarič-Zadravec, Murad 3, Ivanuša. Trenerki: Tjaša Brumen in Vesna Havlas.
Ormožanke so si v 16. krogu lige Mlajše deklice A-Vzhod priigrale dolgo pričakovano in povsem zasluženo zmago prosti nasprotnicam iz Velenja. Pohvaliti je treba predvsem obrambo, ki je na tej tekmi zelo dobro delovala. V napadu so domačinke igrale odločno in na trenutke prikazale lepo ter kombinatorno igro. Naslednja tekma čaka dekleta šele čez dva tedna in sicer zadnji krog predtekmovalnih skupin proti sosedam iz Ptuja.

Mlajše deklice B (2000 in mlajše):
15.4.2012 (16. krog)
RK Jeruzalem Ormož : ŽRK Veplas Velenje 14 : 13 (11 : 7)
Jeruzalem:
Polič; Kolenko 1, Hergula 4, Škorjanec 5, Rodi 4, Pintarič, Kociper, Tušek, Kolarič-Zadravec. Trenerki: Tjaša Brumen in Vesna Havlas.
Domačinkam je kljub izredno slabi igri uspelo zmagati proti Velenjčankam, ki so bile tokrat popolnoma enakovredne nasprotnice. Ormožanke so namreč v prvi tekmi v Velenju zmagale z 10 goli razlike. Igra ni bila na nivoju, ki so ga dekleta iz Ormoža sposobne.

Starejši dečki A (1997 in mlajši):
V boj od 5. do 8. mesta
Jeruzalem Gorišnica – Brežice 33 : 30 (16 : 16)
Jeruzalem Gorišnica:
Caf, Fekonja; V. Lukman 3, Šandor 6, Bezjak 1, Kavčič 1, Vesenjak 3, D. Kociper 2, Žižek Cvetko 2, Tement 1, D. Ozmec, Štumberger 6, Kosi 1, Topolovec 1, Kolomančič 6.
Jeruzalemčki so proti borbeni ekipi iz Brežic zabeležili pričakovano zmago. Na tekmi so priložnost dobili vsi igralci razen obolelega Dominika Ozmeca in prav vsi so se vpisali med strelce. Svojo nalogo sta odlično v golu opravila vratarja Kevin Caf in Gregor Fekonja, letnika 1998, ki ju v soboto 21. in nedeljo 22. aprila v Celju s sovrstniki čaka nastop na Final 4 za starejše dečke B. Do konca rednega dela sezone ekipo čaka še gostovanje v Velenju in domača tekma proti Rudarju, nato pa zaključni turnir za uvrstitev na mesta od 5. do 8. v državi.

ROKOMET:
OŠ Ormož gostitelj velikega finala

RAZPORED TEKMOVANJA, torek 17. april 2012, Športna dvorana Hardek:
10.00: Prihod ekip
10.30: Otvoritev turnirja – pozdrav ravnatelja šole gostiteljice, kulturni program
1. tekma ob 10.45: OŠ ORMOŽ : OŠ SAVA KLADNIKA
2. tekma ob 11.30: OŠ TREBNJE : OŠ MIRANA JARCA
3. tekma ob 12.15: OŠ ORMOŽ : OŠ MIRANA JARCA
4. tekma ob 13.00: OŠ TREBNJE : OŠ SAVA KLADNIKA
5. tekma ob 13.45: OŠ SAVA KLADNIKA : OŠ MIRANA JARCA
6. tekma ob 14.30: OŠ ORMOŽ : OŠ TREBNJE
ob 15.00: razglasitev rezultatov in podelitev priznanj

V torek 17. aprila bo v Športni dvorani na Hardeku potekalo finale državnega prvenstva osnovnih šol v rokometu za letnike 1997 in mlajše. Pot v veliki finale so si zagotovile OŠ Trebnje, OŠ Sava Kladnika Sevnica, OŠ Mirana Jarca Črnomelj in gostitelj turnirja Ormož. Pravega favorita na finalu ni, saj tekme trajajo le 2 x 12 minut in ponujajo številna presenečenja. Osnovnošolci iz Ormoža so v letu 2011 na zaključnem turnirju v Sevnici ob obilici smole osvojili nehvaležno 4. mesto.