ROKOMET, mlajše selekcije RK Jeruzalem Ormož:
Kar pet ormoško – celjskih obračunov

Pred mladimi rokometaši Jeruzalema je zanimiv vikend, saj kar pet selekcij čakajo obračuni proti sovrstnikom Celja.

MLAJŠI DEČKI B (letniki 1999)
Prvič na velikem igrišču

Mlajši dečki B Jeruzalema bodo prvič zaigrali uradno tekmo na velikem igrišču. Selekcija letnikov 1999 je v minulem prvenstvu postala državni prvak v mini rokometu ter osvojila številne turnirje v mini rokometu. V pripravah na selitev na veliki rokomet so Jeruzalemčki 11. septembra v Ormožu odigrali pripravljalni turnir proti Karlovcu, 28. aprilu iz Kaštelira, Mokerc Igu, Dravi in drugi ekipi Jeruzalema (letniki 2000). Zasedba Jeruzalema je osvojila 2. mesto in je pokazala, da je kar solidno pripravljena na prvenstvo. V preteklosti so mladi Ormožani v tej kategoriji zmeraj premagovali Celjane in zanimivo bo videti kako sta napredovali tako ormoška kot celjska ekipa. Tekma je na sporedu v soboto 25. septembra ob 10.00 uri v Športni dvorani Zlatorog v Celju.

MLAJŠI DEČKI A (letniki 1998)
Derbi dveh odličnih zasedb

Gre za ekipi, ki sta pri tej generaciji letnikov 1998 najuspešnejši v Sloveniji. Ormožani so lani postali državni prvaki, Celjani pa so po zaslugi neposrečenega sistema tekmovanja RZS končali na 5. mestu, čeprav so po kvaliteti močnejši od vseh preostalih udeležencev Final foura (Škofja Loka, Mokerc Ig, Gorenje Velenje). V polfinalu so Celjane izločili prav Jeruzalemčki, ki so na Hardeku slavili z izidom 18 : 12 in v Celju z izidom 17 : 13. Tudi letos bosta ekipi krojili sam vrh. Obeta se odlična tekma, saj sta ekipi za to starostno kategorijo izjemno kvalitetni. Tekma je na sporedu v soboto 25. septembra ob 11.00 uri v Športni dvorani Zlatorog v Celju.

STAREJŠI DEČKI B (letniki 1997)
Še en veliki derbi

Ekipi letnikov 1997 Jeruzalema in Celja sta že stara rivala vrsto let. Ekipi se izmenjujeta pri zmagah in porazih. Odločala bo dnevna forma. Rahlo prednost imajo Jeruzalemčki, ki so se združili z ekipo Gorišnice, vendar ekipa še zdaleč ni uigrana kot bi si želela trenerja Krstič in Šandor. V tej starostni kategoriji se preide tudi na večjo žogo številke 2, ki povzroča težave številnim rokometašem. Tekma je na sporedu v soboto 25. septembra ob 14.30 uri v Športni dvorani v Gorišnici.

STAREJŠI DEČKI A (letniki 1996)
Celjani absolutni favoriti

V goste letnikom 1996 prihajajo državni prvaki iz Celja. Slednji so v minulih letih zapored osvojili naslove pri mlajših dečkih B, mlajših dečkih A in pri starejših dečkih B. Gre za odlično zasedbo 16 rokometašev, katerim združena ekipa iz Ormoža ter Gorišnice bo težko parirala. V domači ekipi so namreč le štirje letniki 1996 – Aljaž Sok, Jaka Zorec, Jan Kolenko, Marko Škerjanec. Tako ekipi morajo pomagati letniki 1997, ki bodo že odigrali tekmo pri starejših dečkih B. Tekma je na sporedu v soboto 25. septembra ob 16.00 uri v Športni dvorani v Gorišnici.

KADETI (letniki 1994 in 1995)
Z borbeno igro do ugodnega izida

Celjski kadeti spadajo med ene najboljših ne samo v Sloveniji, ampak tudi v Evropi.
Varovancem trenerja Darka Žnidariča ne preostane nič drugega kot da se borijo po svojih najboljših močeh in skušajo priti do ugodnega izida oz. ugodnega poraza. Celjani svoje nasprotnike namreč premagujejo z razliko 15 – 25 zadetkov. Tekma je na sporedu v soboto 25. septembra ob 17.30 uri v Športni dvorani v Gorišnici.

Razpored tekem:
Sobota 25. september 2010:

MLAJŠI DEČKI B: Celje Pivovarna Laško – Jeruzalem Ormož; ob 10.00 uri
MLAJŠI DEČKI A: Celje Pivovarna Laško – Jeruzalem Ormož; ob 11.00 uri
STAREJŠI DEČKI B: Jeruzalem Ormož – Celje Pivovarna Laško; ob 14.30 uri
STAREJŠI DEČKI A: Moškanjci Gorišnica – Celje Pivovarna Laško; ob 16.00 uri
KADETI: Jeruzalem Ormož – Celje Pivovarna Laško; ob 17.30 uri