Solze sreče ob zmagah Jeruzalemčkov

Solze sreče ob zmagah Jeruzalemčkov

ROKOMET, mlajše selekcije RK Jeruzalem Ormož:
Poraz najmlajše ekipe, Turnir Reka 2011

MLAJŠI DEČKI B (letniki 1999):
Celjani premočni za B ekipo mlajših dečkov B
Jeruzalem B – Celje PL 18 : 28 (8 : 12)
Jeruzalem B:
Firšt Šeruga; Zadravec, Notersberg 3 (3), Munda 5, Šulek, Sovič, Torič, Ž. Kociper 4, Štrucl, J. Lukman, Ozmec, Vrankovečki 6, M. Voršič. Trenerja: Iztok Luskovič in Nejc Havlas
Leto mlajši Ormožani so se gostom iz Celja dobro upirali v 1. polčasu. Rezultat bi bil še precej boljši, če gostitelji ne bi storili tako velikega števila tehničnih napak, predvsem prestopov. Celjani so odlično pričeli 2. polčas in hitro ušli na prednost 9 točk, 21 : 12. V zaključku so priložnost za igro dobili vsi rokometaši na obeh klopeh. V soboto 29. 1. ob 15.00 uri B ekipa Jeruzalema gostuje v Velenju pri Gorenju.

MLAJŠI DEČKI A (letniki 1998):
Jeruzalemčki branijo naslov v Reki

Rokometni klub Jeruzalem iz Ormoža bo tretjo leto zapored gostoval na turnirju v Reki, ki ga organizira Rokometni klub Trsat. Gre za enega najmočnejših turnirjev, kjer se zberejo najboljše hrvaške in slovenske ekipe v tej kategoriji. Barve Slovenije bosta letos branila Škofja Loka (podprvak Slovenije) in Jeruzalem (državni prvak Slovenije). Ormožani so leta 2009 z letniki 1997 na turnirju po porazu s Trsatom zasedli 2. mesto, v letu 2010 so nastopili letniki 1998 in po finalni zmagi nad reškim Zametom osvojili 1. mesto. Tudi letos bo turnir izjemno močan, nosilci skupin pa so Zamet, Karlovac (hrvaški prvak), Zagreb in Jeruzalem. Organizatorji tudi pričakujejo te ekipe v polfinalu, vendar se bodo ekipe za polfinale morale pošteno potruditi že v predtekmovanju.
Poleg Jeruzalema so v skupini še Rudar Rude Samobor (6. mesto na DP na Hrvaškem) in Kaštela Adriachem Split.
Na pot v Reko se bo podalo 16 mladih Ormožanov z dvema trenerjama. Ekipa bo v soboto 29. januarja prespala v stari “srečni” bazi v Piranu in v nedeljo zgodaj zjutraj nadaljevala pot do Reke, kjer se turnir prične ob 9.00 uri. V soboto 5. februarja letniki 1998 gostujejo na novem mednarodnem turnirju v Ludbregu. Turnirja spadata v sklop priprav na začetek polfinalnih skupin.

STAREJŠI DEČKI A in B (letniki 1996 in 1997):
V torek SDA proti Sevnici, v četrtek SDB proti Krškemu

Starejši dečki A in B bodo svoje tekme 3. kroga polfinalne skupine B odigrali v torek 1. in v četrtek 3. februarja.
V torek 1. februarja ob 18.00 uri v goste ekipi SDA Gorišnice Jeruzalema prihaja Sevnica, v četrtek 3. februarja ob 18.00 uri pa v goste SDB prihaja Krško, aktualni državni prvak. Obe tekmi se bosta odigrali v Športni dvorani v Gorišnici.