ROKOMET, RK Jeruzalem Ormož:
Trinajstič zapored v elitni druščini

Rokometni klub Jeruzalem Ormož je v sredo 30. julija 2014 pričel s pripravami na novo sezono 2014/15. Pred Vinarji je že trinajsta zaporedna sezona v elitni druščini, kar je izjemen uspeh glede na velikost oz. majhnost kraja tako po številu prebivalcev kot po obubožanem gospodarstvu. V minuli sezoni je članska ekipa iz mesta ob Dravi osvojila 7. mesto v državnem prvenstvu:” To sezono je cilj biti v zgornjem delu lestvice. Ob tem si želimo napredek naših mladih talentiranih rokometašev, ki bodo imeli podporo v izkušenih soigralcih kot so Bojan Čudič, Siniša Radujković, Danijel Mesarić, Gregor Grizolt,” je kot po tradiciji pred začetkom sezone bil kratek trener Saša Prapotnik. Letos bo ligo sestavljalo 14 klubov, v soboto 6. septembra bo v 1. krogu na Hardeku gostovalo Krško. Vinarji bodo priprave opravili v Ormožu. Za razliko od minulih sezon je ekipa priprave pričela v trdnjavi Hardek in ne v Športnem parku Mestna graba. Razlog prekinitve dolgoletne tradicije leži v slabem vremenu, ki nas nagrajuje iz dneva v dan. Na prvem treningu je sodelovalo 20 igralcev, še osem jih je manjkalo. Članski ekipi so letos priključeni igralci letnika 1997, ki so po dveh zapored osvojenih bronastih medaljah zaključili z kadetskim stažem. Pripravam so priključeni tudi reprezentančni kandidati letnika 1998, ki bodo skupaj s člani opravili fizični del priprav, nato pa se 18. avgusta priključili kadetski ekipi, ki jo od 29. avgusta do 1. septembra čaka močan mednarodni turnir v Berlinu (Fuchse Berlin, THW Kiel, Magdeburg, Lemgo, Hannover, Hamburg). Za fizično pripravo ekipe bo letos skrbel Darko Kneževič, ki se je svojega težkega dela lotil z veliko vnemo. Ekipa Jeruzalema je doživela kar nekaj sprememb, največ na vratarskih položajih. Na Hardeku več ne stanujeta Boštjan Belec (Drava Ptuj) in Sandi Žuran. Priložnost na golu bosta tako dobila 29 – letni Tomislav Balent (GRK Varaždin) in kadetski reprezentant 18 – letni Tomaž Cvetko. Z ekipo je pričel trenirati tudi 26 – letni Aljoša Čudič, ki se je v zadnji avanturi na tujem mudil v Katarju. Zaenkrat še ni znano ali bo najmlajši od bratov Čudič ostal v ormoškem gnezdu. V Ormož prihaja tudi hrvaški reprezentančni vratar mlajših kadetov Marin Šutalo. Nadarjeni 16 – letnik iz Hraščice pri Varaždinu bo priložnost dobil v kadetski in mladinski konkurenci. Za delo z vratarji in njihovo formo ter napredek bo skrbel Boris Vujović, ki je pred leti (sezona 2009/10) tudi sam nosil dres Jeruzalema.

Tomislav Balent je na Hardek prispel iz Varaždina.

Tomislav Balent je na Hardek prispel iz Varaždina.

Med novimi obrazi sta tudi levo in desno krilo Igor Petrovič (letnik 1994) in Dejan Veselko. Petrovič je nazadnje igral za člansko ekipo Radgone in mladinsko vrsto Slovana, Veselko pa je prišel na posojo iz vrst sosedov iz Velike Nedelje. Levoroki igralec bo na desnem krilu zamenjal Dominika Pečeka, ki si išče delodajalca v tujini, natančneje v Nemčiji. V tujino se je iz Ormoža podal Aleš Šišmanovič, ki bo svojo rokometno pot nadaljeval v avstrijskem Linzu. Med novimi obrazi je tudi en stari znanec Hardeka, Gregor Grizolt. Odličen obrambni igralec je dres Jeruzalema nosil tri sezone (2004/05, 2005/06, 2006/07). Nazadnje je Gigi igral v Dobovi in bo trenerju Prapotniku služil kot krožni igralec na črti in pomemben člen v fazi obrambe. Poleg njega bosta črto zasedla eden najboljših krožnih napadalcev lige Danijel Mesarić in produkt iz domače rokometne šole Matic Topolovec. Po poškodbi kolena je z ekipo pričel trenirati Rok Cvetko, ki bo skupaj z Juretom Kocbekom tvoril par na poziciji levega zunanjega. 18 – letnika sta v preteklosti že odlično delovala v kadetski in mladinski vrsti Jeruzalema. Zdaj je na vrsti težak prehod med člane, kar sta oba že izkusila v minuli sezoni. Dres Jeruzalema bodo med že naštetimi še naprej nosili David Bogadi, Jaša Rajšp in Jan Gregorc. Od Hardeka so se poleg že naštetih poslovili Kristijan Putarek, Damir Mavrič (posoja V. Nedelja) in Jaka Poznič.

Igor Petrovič je minulo sezono nosil dres Radgone. Poleg članski ekipi bo letos lahko pomagal tudi mladinski ekipi Jeruzalema.

Igor Petrovič je minulo sezono nosil dres Radgone. Poleg članski ekipi bo letos lahko pomagal tudi mladinski ekipi Jeruzalema.

Prvo pripravljalno tekmo bo ekipa Jeruzalema odigrala v torek 12. avgusta, ko bo na Hardeku gostovala zasedba Lige prvakov Celje Pivovarna Laško.