ROKOMET:
Slovenski rokomet je doživel dva huda šoka

Reprezentanca brez EP na Danskem
Slovenski moški rokomet je v nedeljo 16. junija 2013 z neuvrstitvijo na EP na Danskem 2014 doživel hladen tuš. Belorusi so šokirali Stožice in premagali neprepoznavne Slovence na katere se je zdal vsul plaz kritik. Nisem zato tu, da bi kritiziral, saj je najlažje biti pameten po neuspešnih kvalifikacijah. Denarja itak ni, brez EP ne bo novih prepotrebnih sponzorjev, najboljši igralci odhajajo v tujino. Po bolečem in zame nepričakovanem porazu me najbolj muči ena stvar. Zakaj Stožice? Dvorana (rokomet) ali stadion (nogomet) v Stočicah sta brez duše, a prav to smo na tekmi proti Belorusiji najbolj pogrešali. Ljubljana je glavno mesto države, ni pa glavno mesto rokometa in nogometa v državi. In nikoli ne bo! Rokomet v Celje, nogomet v Maribor. Verjamem, da bi se z mano strinjalo vsaj 90% ljubiteljev slovenskih reprezentanc. Evropsko prvenstvo smo izgubili že davno prej kot na tekmi proti Belorusiji. Spomnimo se, da smo v Minsku dobili 10 sekund pred koncem gol za izenačenje in po vodi je splavala velika točka. Poraza proti Islandiji, kjer smo obakrat bili v dobljenih situacijah. Tudi proti Belorusiji smo vodili s 14 : 9 in vse vrgli v vodo. Razbil nas je Puhovski z desetimi zadetki, igralec, ki se v Minsku sploh ni vpisal med strelce. Belorusko obrambo 6 – 0 smo razbijali z vtekanji kril na drugega krožnega napadalca, pokopala nas je slaba igra z igralcem več. Luka Žvižej je znova dokazal da, ko se tekma lomi ne more zabiti zadetka, pa čeprav gre tudi za protinapad. In v prihodnosti bo najprej potrebno poiskati rešitve na levem krilu. Napak je bilo preveč, obramba je prejela kar 35 zadetkov in tu tiči glavni vzrok neuspehu v kvalifikacijah. A svet se ni podrl zaradi enega neuspeha. V prihodnosti je treba nadgraditi dobre stvari, nujno popraviti igro z igralcem več in verjamem, da bo Slovenija znova konkurenčna vrhu Evrope. V ozadju imamo vrsto odličnih mladih igralcev in trenerjev, ki bodo ob odhodu najboljših v tujino dobivali visoko minutažo v slovenski ligi, katera je odlična odskočna deska nadarjenim igralcem za odhod v Evropo. Z vsakim dežjem posije sonce in zdaj je čas za streznitev po pijanosti slovenskega rokometa.

Marko Bezjak bo EP 2014 na Danskem spremljal pred domačim televizorjem kot vsi ostali smrtniki. Fotka je iz leta 2007, ko je Bezjak blestel v dresu mladinske izbrane vrste.

Cimos je že sedmi v vrsti
Prule 67 Ljubljana, Gold Club Hrpelje, Velika Nedelja, Nova Gorica, Rudar Trbovlje, Škofja Loka in sedmi v vrsti je še koprski Cimos. In kdo bo naslednji? Vprašanje ni smešno, saj je situacija takšna, da bomo kaj kmalu lahko govorili o tem kdo bo jubilejni deseti. Gre za klube, ki so zaradi previsokih financ propadli. Na novo so zaživeli Velika Nedelja (1. B liga), Rudar (2. liga), Škofjeločani (novi 1. B ligaš) in tudi Koprčani se bodo lotili vrnitve k rokometu, saj imajo odlično rokometno šolo. Vrnitev Primorcev bo na amaterski bazi. Spomnimo se, da je Cimos v letu 2011 osvojil državno in pokalno lovoriko ter osvojil Pokal Challenge. Vse več bo v naši državi amaterskega rokometa, saj denarja enostavno ni nikjer. Na pravilni poti so tisti klubi, ki dobro delajo z mladimi in bodo bazo igralcev črpali iz doma vzgojenih rokometašev. Teh je na srečo slovenskega rokometa veliko in to daje upanje v boljši jutri. Zdaj imajo možnost nastopa v 1. SRL namesto Cimosa rokometaši Slovenj Gradca. Če se ne bodo za nastop odločili na Koroškem bo novo priložnost dobilo Krško, ki je sezono 2012/13 končalo na zadnjem dvanajstem mestu.

Dean Bombač odhaja v Minsk. Njegov klub Cimos Koper pa v stečaj in v 2. SRL. Rokomet v Sloveniji je ostal brez izjemnega igralca ter odličnega kluba, ki je v preteklosti žel odlične rezultate.

V četrtek 20. 6. 2013 žreb parov 1. NLB Leasing lige v rokometu
V četrtek 20. junija ob 13.30 uri bo v prostorih generalnega pokrovitelja lige NLB Leasing potekal žreb parov za TL (tekmovalno leto) 2013/2014. Za novo sezono si se prijavili naslednji klubi: 1. Gorenje Velenje, 2. Celje PL, 3. Maribor Branik, 4. Trimo Trebnje, 5. Krka Novo mesto, 6. Ribnica Rh, 7. Izola IP, 8. SVIŠ Ivančna Gorica, 9. Jeruzalem Ormož in 10. Slovan Ljubljana (stari novi prvoligaš). Kot enajsta bo tu Sevnica in kot dvanajsti klub Slovenj Gradec (tretjeuvrščena ekipa 1. B lige) ali Krško (zadnjeuvrščena ekipa elitne lige). V elitni druščini zagotovo ne bo koprskega Cimosa, ki bo v naslednjih dneh podal tudi uradno izjavo o nenastopanju med najboljšimi slovenskimi klubi.

Trener Jeruzalema Saša Prapotnik si v 1. krogu sezone 2013/2014 želi.....???