ROKOMET, 1. SRL, 1. krog:
Lep uspeh Ormožanov pri Svišu
SVIŠ – Jeruzalem 26 : 33 (12 : 17)
SVIŠ:
Marjanovič (2 obrambi), Medved (11 obramb); Polak 1 (1), Potokar, Zavodnik 1, Muhovec 3, S. Stopar 7, Pekolj 2, Bučar, Kalabič 4, Slapničar, Marinčič 2, Sašek 3, G. Stopar 1, Sendelbah 2, Šuntajs, Trener: Roman Zarabec
Jeruzalem: Žuran, Belec (12 obramb – 2x7m), T. Cvetko; Poznič, Kolmančič, Žižek Cvetko, Kirič, R. Cvetko 1, Radujkovič 3, Čudič 10 (6), Gregorc 5, Belec, Mavrič, Šišmanovič 6, Mesarič 2, Rajšp 3, Bogadi 3, Trener: Saša Prapotnik
Sedemmetrovke: SVIŠ 3/1; Jeruzalem 6/6.
Izključitve: SVIŠ 12; Jeruzalem 14 minut.
Igralec tekme: Bojan Čudič (Jeruzalem Ormož).

Obramba Jeruzalema je tokrat bila previsoka za Sviševe rokometaše. FOTO: Primož Šuntajs (RK SVIŠ)

Obramba Jeruzalema je tokrat bila previsoka za Sviševe rokometaše. FOTO: Primož Šuntajs (RK SVIŠ)

Gostovanje Vinarjev iz Ormoža v 1. krogu se je v “Deželi desetega brata” (pisatelj Josip Jurčič rojen v Višnji Gori) končalo pravljično s pomembno zmago. SVIŠ (Stična – Višnja Gora – Ivančna Gorica – Šentvid) je po kvaliteti enakovredna ekipa Jeruzalemčkom, zato ti točki štejeta dvojno za četo trenerja Saše Prapotnika, ki ima en sam cilj letos in to je obstanek v ligi. Na začetku tekme je Boštjan Belec pobranil pomembne žoge domačih krilnih igralcev, ob tem je obramba Jeruzalema bila najgostejša v sredini in Sviškoti so naleteli na težave v napadu. Na drugi strani je kapetan Bojan Čudič do enajste minute mrežo Jureta Medveda zatresel štirikrat in gosti so povedli z 8 : 4. Ko je po uspešnih obrambah Belca stekel še ormoški protinapad preko Jana Gregorca se je prednost zvišala na kar +7 (15 : 8). V zaključku 1. polčasa je na levem zunanjem zablestel kadetski reprezentant Rok Cvetko, ki je najprej zadel v 24. minuti, nato pa v 26. in 29. minuti iztržil dve sedemetrovki, kateri je suvereno za hrbet domačih vratarjev pospravil Čudič (sedememtrovke 6/6).

Ormožani so na Dolenjskem zaigrali v novih dresih KEMPA.

Ormožani so na Dolenjskem zaigrali v novih dresih KEMPA. FOTO: Primož Šuntajs (RK SVIŠ)

V nadaljevanju je obramba Vinarjev nekoliko popustila in gostitelji so hitro zmanjšali le na tri točke zaostanka (18 : 21). Ob tem je Belec v 35. in 44. minuti zaustavil dve sedemmetrovki Simonu Stoparju in Gregorju Pekolju. Nato se je na črti Jeruzalema prebudil Danijel Mesarić, ki je s predstavo v 2. polčasu dokazal zakaj spada med najboljše krožne napadalce v ligi. Mesarić je dosegel dva zadetka, iztržil pa še tri sedemmetrovke in tri izključitve nasprotnikov. Čudič je uspešno zadeval kazenske strele in v obup spravljal domače vratarje. V drugem delu je pomembno vlogo odigral izkušeni Siniša Radujković. Aleš Šišmanovič je zadeval iz razdalje, piko na i pa je z nekaj atraktivnimi goli z razdalje postavil Jaša Rajšp. Skratka dan, ko se je igralcem iz Ormoža posrečilo prav vse, na drugi strani pa je bil edini raspoloženi igralec Stopar, ki je dosegel sedem zadetkov. Prednost Vinarjev v zadnjih dvajsteih minutah tekme je zmeraj varirala od pet do sedem golov. Pohvaliti je potrebno tudi brezhibno ormoško igro z igralcem več v napadu in igro v obrambi z igralcem manj. Ormožani se zavedajo, da še ena lastovka ne prinese pomladi in ostajajo na realnih tleh ter v upanju, da pride čimprej na vrsto novi par točk. V soboto 14. septembra ob 19.00 uri v 2. krogu na Hardeku gostuje Maribor, ki je eden izmed treh kandidatov za naslov državnega prvaka. Ob gostujoči zmagi Jeruzalema v Ivančni Gorici in ob sosedskem derbiju dovolj razlogov za lep obisk tekme.

V soboto 14. septembra 2013 ob 19.00 uri na Hardeku gostuje kandidat za naslov državnega prvaka Maribor Branik, ki je v 1. krogu za gol ugnal Trimo iz Trebnjega. Na fotografiji Nejc Žmavc, ki je je zadnji dve sezoni nosil dres Jeruzalema.

V soboto 14. septembra 2013 ob 19.00 uri na Hardeku gostuje kandidat za naslov državnega prvaka Maribor Branik, ki je v 1. krogu za gol ugnal Trimo iz Trebnjega. Na fotografiji Nejc Žmavc, ki je je zadnji dve sezoni nosil dres Jeruzalema.

IZJAVI:
Blaž Sendelbah, igralec Sviša:
Gostje so bili v vseh fazah rokometne igre boljši od nas. V napadu smo se za vsak zadetek zelo mučili, medtem, ko so oni preko naše slabe obrambe gole dosegali na lahek način, imeli so tudi boljšo realizacijo. Ko je bila razlika tako velika, jih nismo mogli več ujeti. Ta tekma nam mora biti zelo dobro opozorilo in alarm za naprej. Potrebno se je strezniti in zbrati, v nadaljevanju prvenstva pa si ne smemo več privoščiti takih domačih porazov. V Sevnici se bomo morali popraviti v vseh fazah igre, še posebej v obrambi.
Bojan Čudič, igralec Jeruzalema: Mislim, da smo danes zasluženo slavili. Na tekmo smo se pripravili zelo dobro. S svojo borbenostjo in agresivnostjo, ki nas morata krasiti, ker nimamo širine, smo tekmo dobili v obrambi. Tudi v napadu smo bili zelo dobri, vendar je bila obramba tista odločilna.

Veselje Vinarjev po zmagi v Ivančni Gorici. Pred tekmo so namreč favoriti bili gostitelji- FOTO: Primož Šuntajs (RK SVIŠ)

Veselje Vinarjev po zmagi v Ivančni Gorici. Pred tekmo so namreč favoriti bili gostitelji- FOTO: Primož Šuntajs (RK SVIŠ)