ROKOMET:
Primopredaja reprezentance letnika 1998

Pod odlično organizacijo turnirja v Trebnjem je potekala primopredaja rokometne reprezentance letnika 1998 iz rok trenerjev Marjana Potokarja in Davida Lipoglavška v roke trenerjev ormoškega Jeruzalema Saše Prapotnika in Uroša Krstiča, ki sta zadnji dve sezoni vodila generacijo letnika 1996. Ta zdaj prehaja v roke Janija Klemenčiča. Prapotnik in Krstič sta z reprezentanco letnika 1996 osvojila zlato kolajno na Olimpijskem festivalu evropske mladine v Utrechtu in brez remija ali poraza dobila vseh petnajst mednarodnih tekem.
V Trebnjem je barve reprezentance, ta je bila razdeljena v dve ekipi, zastopalo tudi pet Jeruzalemčkov. Tilen Kosi je dosegel 7, Gašper Horvat 6, Miha Kavčič 3, Dominik Ozmec 2 zadetka, Boštjan Žižek Cvetko pa se ni vpisal med strelce. V velikem finalu so letniki 1997 Trima iz Trebnjega premagali Slovenijo (Kosi, Horvat, Kavčič, Žižek Cvetko) po izvajanju sedemmetrovk z 19 : 17. Redni del tekme se je končal z remijem 16 : 16. Kosi in Horvat sta v podaljšani igri, sedemmetrovkah, bila žal neuspešna za izbrano vrsto. Reprezentanco letnika 1998 zdaj čaka dve leti selekcioniranja in priprav na Olimpijski festival evropske mladine, ki bo potekal leta 2015 v Tbilisiju, ki je glavno in največje mesto Gruzije.
Vzporedno je v Trebnjem potekal tudi močan turnir za letnike 1999, kjer so sodelovali tudi Ormožani (4. mesto v DP 2013), ki so v polfinalu s 15 : 14 ugnali novomeško Krko (3. mesto na DP 2013). V velikem finalu so državni prvaki iz Trebnjega bili premočan zalogaj za Jeruzalemčke in jih ugnali z 19 : 14. S predstavami v Trebnjem ormoška generacija letnikov 1999 ni razočarala in je dokazala določen napredek, vendar je v ekipi še vedno precej rezerv.

Iz desne strani: Boštjan Žižek Cvetko, Tilen Kosi, Gašper Horvat, Miha Kavčič, Dominik Ozmec, Uroš Krstič.

Iz desne strani: Boštjan Žižek Cvetko, Tilen Kosi, Gašper Horvat, Miha Kavčič, Dominik Ozmec, Uroš Krstič.