Pljučni dispanzer Zdravstvenega doma Ormož oziroma ekipa PULMOLOŠKE AMBULANTE jutri, v sredo, 29.novembra ob 16.uri v prostorih Ormoškega gradu organizira ŠOLO INHALACIJSKEGA ZDRAVLJENA.

V bistvu gre za delavnico s predavanjem, ki je namenjena izboljšanju poteka zdravljenja bolnikov z astmo in kronično obstruktivno pljučno boleznijo (KOPB).  KOPB je namreč eden izmed najpomembnejših vzrokov obolevnosti in umrljivosti v mnogih državah. Bolezen je neozdravljiva. Cilj zdravljenja je omiliti simptome in upočasniti napredovanje bolezni. Kajenje je eden izmed vzrokov za 85-90 % primerov KOPB, (bolezen se razvije pri 15-35 % kadilcev). Tako bo o škodljivosti kajenja spregovorila POLONCA DORNIK, dipl.med.sestra, ki bo predstavila tudi dihalne vaje.  BOŠTJAN VIHER, dipl.zdravstvenik bo predstavil vdihovalnike in pripomočke za inhalacijsko zdravljenje ter njihovo uporabo; bolezen in potek zdravljenja bolezni pa bo predstavil asist. ŽELJKO PERDIJA, dr. med.spec.internist/pulmolog. Prisoten bo tudi organizator delavnic ALJAŽ ČIBEJ, dipl.inž.radiologije.
Šola bo trajala eno uro. Organizatorji vas bodo ob 16.uri pričakali na grajskem dvorišču. Po delavnicah bodo vse prisotne tudi pogostili.