ROKOMET, 1. SRL, 19. krog:
Odlična predstava Vinarjev
Jeruzalem – SVIŠ 31 : 23 (18 : 9)
Jeruzalem:
Žuran (2 obrambi), Belec (12 obramb), T. Cvetko; Mavrič, Rajšp 1, Bogadi 4, Žmavc, Radujković 4, Čudič 8 (3), Gregorc 3, Kirič, Šišmanovič 7, Kljajič 3, Mesarić 1. Trener: Saša Prapotnik
Sviš: Marjanovič (4 obrambe), Medved (4 obrambe); Polak 4, Potokar, Rotar 2 (2), Muhovec 3, S. Stopar 6, Pekolj 1, Kalabić 1, Marinčič, Sašek 1, Kristan 1, G. Stopar 1, Sendelbah 1, Murčehajić 2. Trener: Gorazd Potočnik
Sedemmetrovke: Jeruzalem 3/3; Sviš 6/4.
Izključitve: Jeruzalem 18; Sviš 2 minuti.
Igralec tekme: Aleš Šišmanovič (Jeruzalem).
Rokometaši Jeruzalema so pred več kot 200 gledalci zasluženo ugnali ekipo Sviša iz Ivančne Gorice, ki je v prvem delu sezone bila uspešnejša z izidom 30 : 23. Domačini so tekmo pričeli z dvema obrambama Boštjana Belca (ena sedemmetrovka) in zadetkoma Bojana Čudiča za vodstvo z 2 : 0. Šele v 7. minuti so Sviškoti preko levičarja Aleša Muhovca prvič zadeli mrežo Ormožanov. Obramba gostiteljev je bila čvrsta tudi v nadaljevanju in prednost Vinarjev je naraščala iz minute v minuto. Gostom v obdobju od 15. do 25. minute ni uspelo zadeti mreže domačega vratraja. Komaj osem zadetkov, od tega dva iz sedemmetrovke, so Jeruzalemčki dovolili nasprotniku, ki je še enkrat več dokazal, da gre za izjemno domačinsko ekipo, katera pa veliko težje zbira točke v gosteh. V 1. polčasu se je pri Jeruzalemu med strelce vpisalo kar 8 igralcev, s petimi točkami je prednjačil kapetan Bojan Čudič. Poleg gostiteljev so bili izjemno raspoloženi in glasni tudi ormoški navijači Ormožani, ki so se zbrali v lepem številu in na najlepši mogoči način pomagali svojim rokometašem. Ti so tudi v 2. polčasu nadaljevali z izjemno igro in prednost je narasla že na 13 (26 : 13). V zaključku so rokometaši iz dežele desetega brata izkoristili številne izključitve nasprotnika (18 minut Jeruzalem; 2 minuti Sviš) in s serijio 4 : 1 znižali zaostanek na končnih – 8 (31 : 23). Če bodo varovanci trenerja Saša Prapotnika zbirali točke proti sebi primerljivim ekipam, potem ne bo straha za obstanek v ellitni ligi. Že v sredo 13. februarja Ormožane čaka gostovanje pri Mariboru, ki je čez vikend remiziral v Pokalu EHF na težkem gostovanju na Danskem.
IZJAVE:
Jan Gregorc (igralec Jeruzalema): Vedeli smo da z le pravim pristopom in borbenostjo lahko premagamo ekipo Sviša, ki nam je na prvi tekmi prizadejala težek poraz. Z trdo obrambo in lahkimi zadetki smo si že v 1. polčasu ustvarili visoko prednost in jo v nadaljevanju rutinirano obdržali. Pozitivna stvar je tudi, da so na koncu svoje minute dobili tudi mladi Ormožani. Mi se moramo potruditi, da jo do konca sezone dobijo še večkrat. Osnovni cilj ostaja, da dobivamo točke pri neposrednih tekmecih in si čimprej zagotovimo obstanek.
Gorazd Potočnik (trener Sviša): Mi tokrat nismo bili sposobni zmagati te tekme. Ne vem kaj je bilo narobe. Obramba katastrofa, vratarja katastrofa. Tako kot je bil Ormož prejšnji teden v Ribnici. Najprej smo zapravili sedemmetrovko, pa dva zicerja, tri žoge vrgli v avt in po tem se več nismo vrnili v tekmo.

ROKOMET, 1. B SRL, 12. krog:
Poraz pri Dobovi
Dobova – Velika Nedelja Carrera Optyl 31 : 21 (17:11)
Velika Nedelja Carrera Optyl:
Zorec, Majcen 2, Kaučič, Hržič, Hanželič 2, Horvat 2, Bezjak, Veselko 2, Bračič 1, Preac 6 obr., Ivančič 12, Špindler, Tušak, Dogša 5 obr., Lorenčič, Hojžar. Trener: Bojan Munda
Po dolgem premoru so z nadaljevanjem prvenstva pričeli tudi rokometaši Velike Nedelje Carrera Optyl. Vendar start v nadaljevanje sezone ni bil tak, kot so želeli. Doživeli so namreč poraz, ki bi ga lahko imenovali kar sramoten. S tem ne želim zmanjšati vrednosti zmage domačih, saj so bili superiorni v vseh elementih igre. Vendar pred nadaljevanjem se je veliko govorilo o možnih nasprotnikih, ki bi se lahko do konca borili za izpad. In prav ekipa Dobove je bila eden od kandidatov, vendar po pokazanem na tekmi proti Veliki Nedelji je primat kandidatov pripadel slednjim. Vendar ne smemo biti pesimistični, saj je do konca sezone še deset tekem in priložnosti za popravljanje vtisa z začetka je še dovolj. Kot sem že omenil, je zmaga domačih povsem zaslužena, saj so si veliko bolj želeli uspeha kot gostje. Po izenačenem začetku so si domači hitro ustvarili vodstvo in so do 25. minute že vodili za 9 (15:6). Gostje so v zadnjih minutah uspeli vodstvo znižati in odšli na odmor z zaostankom šestih golov. Tudi v nadaljevanju smo gledali razigrano igro domačih, ki so samo višali vodstvo. V 45. minuti je to znašalo že 14 (27:13). Gostom res ni uspevalo prav nič, če pa so že prišli do kake priložnosti, pa sta to preprečila domača vratarja. V zadnjih 15 minutah so gostje sicer uspeli znižati Nedan bjuder vi pa vart eget gratis Blackjack -spel. zaostanek in pokazati, da niso pozabili igrati, vendar to ni popravilo slabega vtisa, ki so ga kazali skozi celotno srečanje.
Vir: RK Velika Nedelja Carrera Optyl

KADETI (letniki 1996):
Z odlično igro premagali Krško
Krško – Jeruzalem 22 : 38 (10 : 14)
Jeruzalem:
T. Cvetko (4 obrambe), Kuzmič (15 obramb); Kolmančič 8 (5), V. Lukman 5, D. Kociper 6, Kocbek 6, R. Cvetko 8, Štumberger 1, Šandor 3, Topolovec 1.
Ekipa Jeruzalema je na neugodnem terenu v Krškem zabeležila visoko zmago. Gostje so na začetku vodili 0 : 2, 1 : 3, 2 : 4, 3 : 5, 4 : 6. Tri izključitve Ormožanov v 11., 12. in 15. minuti so vrnile v igro Krško, ki je trikrat povedlo (7 : 6, 8 : 7, 9 : 8). Obramba Jeruzalema je začela delovati vse bolje, na golu je Tomaža Cvetka odlično zamenjal Blaž Kuzmič in Jeruzalemčkom si je do odmora uspelo priigrati štiri točke prednosti (10 : 14). Tudi na uvodu v 2. polčas Ormožani niso popustili, ampak so po čvrsti obrambi dosegali lahke zadetke iz protinapadov. Hitro je prednost gostov znašala 10 (11 : 21). Ekipi Jeruzalema je uspevalo prav vse in prednost je na koncu narasla na visokih 16 (22 : 38). Če bo ekipa nadaljevala s tako dobro igro v obrambi se bo nadaljevala serija zmag.

Utrinek s tekme kadetov RK Krško - RK Jeruzalem Ormož.

STAREJŠI DEČKI A (letniki 1998):
Pomembna točka v Ribnici
Ribnica – Jeruzalem 23 : 23 (11 : 12)
Jeruzalem:
Caf, Fekonja, Škrjanec; Kosi, D. Ozmec 8, Kavčič, Žižek Cvetko 3, G. Horvat 9 (3), Ulaga, M. Hebar 2, Grabovac, Plavec 1, Luci, Ciglar, Zidarič, Lukner.
Ekipa SDA Jeruzalema je v Ribnici osvojila pomembno točko. Dobre tri minute pred koncem so namreč Ribničani vodili z 22 : 19 in Jeruzalemčki so bili v izgubljenem položaju. V zadnji minuti je dvakrat za izenačenje zadel Dominik Ozmec, ki je bil poleg vratarjev Kevina Cafa in Matica Škrjanca najboljši posameznik Ormožanov. Tokrat je obramba Jeruzalema bila solidna, vendar je tokrat zatajil napad, kjer so Jeruzalemčki zgrešili številne strele in naredili veliko število tehničnih napak. V četrtek 14. februarja Ormožane čaka tretje zaporedno gostovanje v Brežicah. Proti Šmartnemu je deloval napad, proti Ribnici obramba in zdaj je končno napočil čas, da ekipa združi dobro igro v obrambi in v napadu.