ROKOMET:
Pričetek OFEM – a Utrecht 2013

V Utrechtu na Nizozemskem bo od 14. do 20. julija 2013 potekal 12. olimpijski festival evropske mladine (OFEM). Mladi športniki bodo nastopali v devetih različnih športih: cestno kolesarstvo, atletika, gimnastika, judo, tenis, plavanje, košarka, odbojka in rokomet. Slovenija bo zastopana v osmih športih, razen v košarki, kateri se ni uspelo uvrstiti na tekmovanje. Celotna delegacija šteje 104 člane (73 športnic in športnikov), med njimi bodo tudi štirje rokometaši iz Ormoža. Igralca Rok Cvetko in Miha Kolmančič ter trenerja Saša Prapotnik in Uroš Krstič. Skupaj bo na igrah nastopilo več kot 2500 mladih športnikov iz 49 držav. Ker gre za mlade športnike starosti od 15 do 18 let je medalje težko napovedovati: ” Rokometna ekipa bo nastopila z fanti starosti 16 in 17 let. Smo v težki skupini skupaj z Norveško, Hrvaško in Nemčijo. V drugi skupini so Nizozemska, Belorusija, Avstrija in Švedska. Cilj je uvrstitev v polfinale, želje pa seveda precej višje. Z zmago na turnirju bi si zagotovili nastop na Olimpijadi mladih na Kitajskem v letu 2014. Motiv je veliki, kvaliteta ekipe tudi. Na pripravah smo opravili vse potrebno, povdarek je bil na taktiki in uigravanju ekipe. Odigrali smo tudi dve pripravljalni tekmi z Hrvaško in dve z Avstrijo. Dobili smo vse štiri tekme na gostovanjih kar ni enostavno. Smo dobro pripravljeni in nestrpno pričakujemo prvenstvo. Na pot krenemo v petek 12. julija ob 16. uri iz Ljubljane, dan kasneje nas že čaka trening na prizorišču, v nedeljo 14. julija pa otvoritev festivala, ki bo za vse nas izjemen dogodek, saj na čemu podobnem sodelujemo prvič,” nam je pred odhodom v Utrecht povedal trener Slovenije Saša Prapotnik. Ekipa Slovenije je zaključne priprave v sredo in četrtek opravila v Gorišnici, še prej pa v Slovenj Gradcu.

Uroš Krstič, Miha Kolmančič, Rok Cvetko, Saša Prapotnik - bodo v Utrechtu zastopali barve države. Cilj je uvrstitev v polfinale; tihe želje precej višje.

Slovenija bo v ponedeljek 15. julija ob 19.30 uri zaigrala proti Norveški, v torek 16. julija ob 15.30 uri proti Hrvaški in v sredo 17. julija ob 19.30 uri še proti Nemčiji. Prvouvrščeni ekipi iz skupine se uvrstita v polfinale. Za rokometno reprezentanco bodo nastopili: Jakob Beđeti (Celje PL), Rok Cvetko ormoški (Jeruzalem), Rok Cvetko celjski (Celje PL), Blaž Husar (Celje PL), Blaž Janc (Celje PL), Urh Kastelic (Celje PL), Aleks Kavčič (Škofja Loka), Luka Kikanovič (Celje PL), Miha Kolmančič (Jeruzalem), Jaka Malus (Celje PL), Gal Marguč (Celje PL), Jan Prevolnik (Krim), Darko Stojnič (Slovan), Žiga Urbič (Trimo), Andraž Velkavrh (Cimos), trenerji Saša Prapotnik, Goran Debelak, Marjan Potokar, Uroš Krstič.