Po Sloveniji odmeva tragična smrt dveletne Arine Kardaševič, ki sta jo mati in očim zlorabljala tako hudo, da je včeraj podlegla poškodbam v Ljubljanskem kliničnem centru.

Oče male Arine, ki je umrla pretepena od lastne matere, ima še tri otroke; ena punčka je hudo bolna in preživi večino časa na zdravljenju v Soči. Da bi bilo še huje, pa je tudi oče hudo bolan in ima izjemno nizke dohodke. Ker pogrebnina ne zadostuje niti za kritje stroškov pogreba, pomagajmo zbrati sredstva za spodoben pogreb, kar bo ostalo, pa za pomoč ostalim otrokom.

ZADNJE UPANJE,
Zavod za pomoč ljudem in živalim v stiski
Loka 120 , 3223 Loka pri Žusmu
TRR: SI56 0483 5000 2051 219
namen: Arini v slovo

Paypal račun: paypzupanje@gmail.com”, glasi sporočilo, ki se bliskovito širi po socialnem omrežju Facebook.

Na socialnem omrežju Facebook je nastala tudi skupina, poimenovana “Zahtevamo najstrožjo kazen za umor dveletne punčke”, ravno tako pa se bliskovito širijo tudi fotografije storilcev, ki sta storila nagnusno dejanje, Sande Alibabič in Mirzana Jakupija.
slika_stara dva

Sicer pa danes kranjski kriminalisti nadaljujejo s preiskavo kaznivih dejanj, ki so vodila do smrti dveletne Arine z Jesenic. Niti oče niti Center za socialno delo naj ne bi imela informacij o morebitnem predhodnem nasilju nad deklico, ki je v ponedeljek zaradi hudih poškodb, ki naj bi ji jih prizadejal mamin novi partner, umrla.

Nekateri viri pravijo, da naj bi bila deklica že dlje časa žrtev nasilja in surovega ravnanja. Vendar, kot je zagotovila direktorica Centra za socialno delo Jesenice Anita Bregar, na Centru niso prejeli nikakršne informacije ali namiga o tem, da bi bilo lahko karkoli narobe. Dogodek jih je zato povsem pretresel.

Po informacijah, ki so se pojavile v medijih, da naj bi oče otroka Center za socialno delo opozarjal o tem, da se dogaja nekaj slabega, je Bregarjeva v ponedeljek zvečer ponovno govorila z njim. Kot ji je zagotovil, ni ničesar sumil, morda je edino v jezi komu zabrusil, da novi partner njihove mame ni dober za otroke.
Vendar o nasilju ni vedel ničesar, niti on, niti starejše sestre umrle deklice težav niso zaznali, je pojasnil Bregarjevi. “Če bi karkoli vedeli, karkoli posumili, tudi če bi od sosedov slišali za jok ali kaj podobnega, bi se takoj odzvali. Sprožili bi vse potrebne aktivnosti in aktivirali tudi druge službe,” je poudarila Bregarjeva.

Postopki razveze med mamo in očetom, zaradi katerih se je z družino ukvarjal Center za socialno delo, so tekli zgledno. Tako naj tudi ne bi bilo nobenih problemov glede določanja skrbništva in stikov z otroki. Sama sta sklenila dogovor, da gre najmlajša hči z mamo k njenemu novemu partnerju, starejše tri hčere pa da ostanejo pri očetu.

Direktorica centra bo skupaj s psihologinjo danes ponovno obiskala očeta in njegove tri hčere. Ob tem žalostnem dogodku center družini nudi vso psihološko oporo in finančno pomoč, pomagali pa mu bodo tudi glede urejanja vsega potrebnega ob smrti najmlajše hčerke, je zagotovila Bregarja.
Pomoč za družino zbira tudi jeseniška picerija Venezia, ki prek Facebooka poziva ljudi, naj stopijo skupaj in za družino zberejo vsaj nekaj denarja, da se družini, ki jo preživlja oče z nizko pokojnino, v teh težkih trenutkih, ne bo treba soočati še s finančnimi skrbmi.

Kriminalisti medtem nadaljujejo s preiskavo, ki so je začeli s sumom storitve kaznivega dejanja zanemarjanja in surovega ravnanja na škodo otroka. Na Policijski upravi Kranj so danes lahko povedali le, da osumljenca ostajata v sodnem pridržanju, da kriminalisti še zbirajo vsa obvestila ter da postopek še ni povsem zaključen, preiskava pa je usmerjena v različne smeri.

Ob tem naj bi se pokazalo tudi, ali je bila punčka res že prej žrtev surovega ravnanja in zanemarjanja s strani mame in njenega novega partnerja, ali pa je morda šlo za nenaden napad besa.
Po poročanju Slovenskih novic, naj bi bila deklica žrtev hudega mučenja in pretepanja. Imela naj bi polomljeno ključno in trtico, poškodbe glave in reber. Po dveh dneh, ko ni več kazala znakov življenja, pa naj bi mama poklicala reševalca in rekla, da je padla po stopnicah.

Jeseniški poklicni gasilci in reševalci so v soboto opoldne otroka z reševalnim vozilom prepeljali v Splošno bolnišnico Jesenice, zaradi hudih poškodb pa jo je helikopter Slovenske policije z dežurno ekipo helikopterske nujne medicinske pomoči odpeljal v Univerzitetni klinični center Ljubljana, kjer je zaradi poškodb včeraj umrla.

(Naslovna fotografija in fotografija v prispevku: Facebook Nina Kardašević)