Za nami je dopust in poletje se počasi poslavlja. V prvi po-dopustniški oddaji se bomo sprehodili med dogodki letošnjega leta. Najprej se bomo spomnila časa ČURK, ki na Kogu zaznamujejo JANUAR. Letošnje Antonovanje je namreč poleg tradicionalnega ocenjevanja čurk in ostalih tradicionalnih prireditev, prineslo tudi nekaj novosti: med temi so na osnovni šoli Kog bile tudi »čurke« za kosilo:

2. RIBIŠKA DRUŽINA ORMOŽ je po skoraj letu dni priprav konec januarja pričela s sanacijo ribnika v Ormožu. Obnovitvena dela so v tem času na viški, PRVI KORAK pa je BIL izprazniti ribnik!

3. Verjetno si v tem času težko predstavljamo zimske razmere. Dobro pa se spomnimo letošnje zime, ki je pritisnila sredi februarja. Na svoj račun so prišli smučarji in zaživelo je tudi smučišče GLOBOKI KLANEC. Smučišče je v času prave količine snega obiskalo tudi do 200 smučarjev na dan

4. Začetek pomladi je Ormožu prinesel specialno olimpijado oziroma MAPT igre, na katerih se je zbralo 79 tekmovalcev oziroma 10 ekip iz regije. Tekmovali so v šestih disciplinah in VSI so bili zmagovalci:

5. Od sredine meseca aprila imamo v Ormožu GRAJSKI KINO. Otvoritev je sovpadala z odprtjem razstave »Kino je vedno dobra ideja«

6. Razen grajskega kina, pa imamo – od začetka maja v Ormožu tudi MESTNI VINOGRAD. 220 trsov ŠIPONA tako odslej krasi prej zapuščeno brežino ob Ljutomerski cesti

7. Konjeniško društvo Središče ob Dravi je v začetku maja na Grabah organiziralo MEDNARODNO SREČANJE KOČIJ. gre za pestro celodnevno dogajanje, ki je razveselilo ljubitelje konj. Občini Središče ob Dravi pa prinaša še eno odlično priložnost za promocijo.

8. Za konec pa še zgodba o mladem ormoškem inovatorju: Ob 5.obletnici delovanja BARA RIBNIK, v začetki junija, je mlad, podjeten Ormožan predstavil svojo inovacijo PEC GLOWEN za peko pizz in podobnih dobrot, ki je navdušila.

Oddaja bo na sporedu nocoj ob 20.uri, ponovitve bodo jutri (petek) ob 10. in 16.uri, v soboto ob 18.uri in v nedeljo ob 11. in 18.uri.