Kulturno društvo Ivan Kaučič Ljutomer – Likovna sekcija Silvo Prelog v sodelovanju z Domom starejših občanov Rakičan, izpostava Dom starejših „ELIZABETA“ Sveti Jurij na Goričkem ( občina Rogašovci ) je konec maja ( v soboto in nedeljo 26.in 27.maja) organiziralo 3.likovno kolonijo oziroma „Srečanje slikarjev Pomurja in Podravja“. Likovna kolonija je potekala v Domu starejših „ELIZABETA „ Sveti Jurij ( občina Rogaševci). Namen kolonije je predvsem promocija ljubiteljskega likovnega ustvarjanja, je povedal predsednik Likovne sekcije „Silvo Prelog“ Ljutomer in dodal, da je ta likovna kolonija pravzaprav nadaljevanje tovrstnih Likovnih kolonij, ki so včasih potekale v občin Sveti Tomaž:

Tonska izjava: Bohumil Ripak
RipakBOHUMIL_2012

Likovni koloniji je gostoljublje ponudil Dom starejših „Elizabeta“ v Svetem Juriju, delovna terapevtka Sonja Kolbl pravi, da je likovna kolonija za dom in njegove stanovalce dobrodošel dogodek:

Tonska izjava: Sonja Kolbl
SonjaKOLBL2012

Enako razmišlja tudi direktor Doma starejših „Elizabeta“ Slavko Ficko:

Tonska izjava: Slavko Ficko
SlavkoFICKO_2012

Likovna kolonija je letos že tretjič potekala pod mentorstvom akademske slikarke in likovne pedagoginje Andreje Ružić iz Reke. Ob zaključku kolonije je povedala:

Tonska izjava: Andreja Ružić
AndrejaRUZIC_2012

Slikarji – udeleženci likovne kolonije so ustvarjali na temo „Igra svetlobe“. Sodelovalo je 22 slikarjev iz Maribora, Ptuja, Ormoža, Ljutomera, Radencev, Gornje Radgone, Lendave in Murske Sobote. Vsem je bilo zelo všeč, tudi Olgi Antič, članici likovne sekcije „Silvo Prelog“ Ljutomer; in udeležencema Albini Kragl in Janku Lorencu:

Tonska izjava: Olga Antič
SonjaANTIC_2012
Tonska izjava: Albina Kragl
AlbinaKRAGL2012
Tonska izjava: Janko Lorenc
slikar_Lorenc_2012

Med udeleženci sta bili tudi nadebudni mladi slikarki Zala in Pia. Tako pravita ….

Tonska izjava: Zala in Pia
Zala_Pia

Večina udeležencev se na likovno kolonijo „Srečanje slikarjev Pomurja in Podravja“ rado vrača. Tudi slikar, sicer likovni pedagog Ervin Kralj:

Tonska izjava: Ervin Kralj
ErvinKRALJ_2012

Utrinki s kolonije (Foto: Nikolija in Bohumil Ripak)

Gostitelji oziroma organizatorji so poskrbeli za prehrano, prostore in slikarska platna ter strokovno vodstvo, pripravili pa bodo tudi postavitev in slovesnost ob otvoritvi razstave del ustvarjenih na koloniji, ki bo predvidoma še ta mesec.