STRELSTVO, 5. turnir DL:
Posamična zmaga Vente in ekipna ormoškega Kovinarja v 1. A ligi s puško
SD Kidričevo je gostilo 5. turnir državnih lig v streljanju z zračnim orožjem. Znova so blesteli naše strelke in strelci.
ZRAČNA PUŠKA, 1. A liga:
V 1. A ligi s puško so se ekipne zmage v Kidričevem in prevzema vodstva v skupnem seštevku po petih turnirjih veselili članice in člani ormoškega Kovinarja v postavi Urška Kuharič, Tadej Horvat in Jan Šumak. Z naskokom enega kroga in štirih desetink so prehiteli drugouvrščeno Olimpijo. Rušani so zasedli tretje in Grosuplje ob odsotnosti svojega najboljšega strelca Željka Moičeviča šele četrto mesto. V skupnem seštevku po petih turnirjih vodi Kovinar z 59 točkami pred Grosupljem, ki ima točko manj. na tretjem mestu se nahaja Olimpija s 54 točkami. Zadnji turnir bo dal odgovor o ekipnem zmagovalcu državnih lig v streljanju z zračno puško.
Med posamezniki je drugič zapored slavil Robert Markoja, Štefan Kovač Turnišče, z naskokom le treh desetink kroga pred Benjaminom Jodlom. Kuharičeva je turnir v Kidričevem končala na četrtem, Horvat na petem in Šumak na šestnajstem mestu. Ormoška strelka je poleg Markoje in Mitja Černija iz Gančanev edina, ki se ji je uspelo uvrstiti v prav vseh pet final na turnirjih državnih lig.
Med posamezniki v skupnem seštevku vodi Markoja z 131 točkami pred Moičevičem, ki je zbral 21 točk manj. Kuharičeva je na visokem petem mestu, kar je izjemen uspeh glede na to, da šele prvo leto nastopa kot članica. Šumak je sedmi, Horvat šestnajsti in Vernikova devetintrideseta.
ZRAČNA PIŠTOLA, 1.  A liga:
Druga turnirska zmaga Kevina Vente
V 1. A ligi s pištolo se je posamezne zmage drugič v letošnji sezoni veselil Kevin Venta iz Kovinarja. Venta, zmagovalec drugega turnirja v Ljutomeru, je v finalu osmih najboljših suvereno z naskokom štirih krogov in štirih desetink ugnal drugouvrščenega Roka Ivanca iz Grosupljega.
Venta je zdaj edini pištoljaš v 1. A državni ligi, ki se mu je uspelo uvrstiti v vseh pet velikih final. V Kidričevem se prvič med osmerico najboljših ni uspelo uvrstiti Petri Dobravc iz Grosupljega.
Uspeh naših strelecev sta s tretjim in osmim mestom dopolnila člana Jožeta Kerenčiča brata Boštjan Simonič in Simon Simonič. Emerik Hodžič, Kovinar Ormož, je turnir končal na desetem mestu z le krogom zaostanka za najboljšo osmerico. Miran Miholič, Jože Kerenčič, je z 21. mestom po svojih najboljših močeh nadomestil Aleksandra Ciglariča, ki tokrat v Kidričevem ni nastopil. Tretja strelka ormoškega Kovinarja Petra Vernik je turnir v Kidričevem končala na 34. mestu.
Ekipne zmage so se veselili pištoljaši Dušana Poženela iz Rečice pri Savinji, ki so za dva kroga ugnali naše strelce iz Miklavža pri Ormožu. Kovinar Ormož je na petem turnirju v Kidričevem ekipno zasedel sedmo mesto.
V skupnem seštevku po petih turnirjih vodi Venta z 120 točkami pred Sevničanom Blažem Kunškom, ki je zbral enajst točk manj. Boštjan simonič je v skupnem seštevku peti, Hodžič sedmi, Simon Simonič osmi, Ciglarič enajsti in Miholič 34.
Ekipno so po petih nastopih največ točk zbrali strelci Jožeta Kerenčiča, ki pred zadnjim turnirjem imajo osem točk naskoka pred strelci Dušana Poženela. Ormoški Kovinar je s 27 točkami na varnem sedmem mestu in obstanek v ligi je praktično že zagotovljen.
ZRAČNA PUŠKA, 1. B liga:
V 1. B ligi s puško so člani Tovarne sladkorja Ormož v zasedbi Barbara Muhič, Boris Hergula in Aljaž Čučko ekipno osvojili zadnje dvanajsto mesto. Med posamezniki je v Kidričevem Hergula bil 18., Muhičeva 30. in Čučko 36..
V skupnem seštevku je ekipa Tovarne sladkorja Ormož dvanajsta, med posamezniki pa je Hergula 19. Meletova 29. in Muhičeva 37..
Kot kaže pred zadnjim šestim turnirjem se bo ekipa Tovarne sladkorja poslovila od nastopa v 1. B ligaški konkurenci.