STRELSTVO:
SD Kovinar Ormož tretjič zapored POKALNI PRVAK SLOVENIJE!!!

Z podelitvijo priznanj najboljšim posameznikom, ekipam ter društvom se je zaključila ligaška sezona 2013 – 2014 v streljanju z zračnim orožjem. V drugem dnevu vikenda, ko so se za dosežek najboljših skupnih točk pomerili še kadeti in mladinci z zračno puško in pištolo je prišlo na vrsto tudi tisto, za kar so se tekmovalci potegovali celo sezono – razglasitev najboljših. Po včerajšnjem dnevu, ko so se podelili naslovi najboljšim v prvi ligi in tudi zbrale dosežene točke so se danes le tem dodale še mladinske in kadetske ekipne točke.

Že tretje leto zapored so pokalni prvaki Slovenije v streljanju z zračnim orožjem postali tekmovalci Strelskega društva KOVINAR Ormož. V društvu, kjer delajo z vsemi kategorijami tekmovalcev, tudi v večih disciplinah se pozna, da odlični rezultati niso naključni. V državni ligi sezone so sodelovali v vseh kategorijah in z obema vrstama orožja. Skupni dosežek 125 točk jih je močno uvrstil na prvo mesto. Z zračno puško so osvojili 71 točk (1. mesto mladinci, 7. mesto kadeti, 1.A liga 3 mesto). 54 točk so osvojili v disciplini zračna pištola (1. mesto v 1.B ligi, 6. mesto kadeti in 3. mesto mladinci). Društvo je v trajno last prejelo pokal in pa velik prehodni pokal, kateri bo ponovno krasil vitrine njihovih društvenih prostorov.

Drugo uvrščeno društvo SD DUŠAN POŽENEL REČICA so osvojili 107 točk. V disciplini pištola 73 in s puško 34. Z istim številom točk, vendar le z eno manj osvojeno točko v članski kategoriji se je na tretje mesto uvrstilo SD GROSUPLJE. Le ti so zbrali 56 točk s pištolo in 51 s puško.

Mali prehodni pokal SZS in naslov Pokalnega prvaka za disciplino zračna puška je prav tako šel v roke tekmovalcev SD KOVINAR ORMOŽ z osvojenimi 71 točkami. Društvo ŠTEFAN KOVAČ TURNIŠČE so se z zbranimi 64 točkami utrdili na drugem mestu, SD GROSUPLJE pa z 51 točkami osvojili tretje mesto.

Mali prehodni pokal SZS in naslov Pokalnega prvaka za disciplino zračna pištola je šel v roke tekmovalcev SD DUŠAN POŽENEL REČICA z osvojenimi 73 točkami. Strelski klub BREŽICE je zbral 65 točk ter osvojil drugo mesto, na tretje pa se je uvrstilo Strelsko društvo JURŠINCI z 61 točkami.

SD Kovinar Ormož tretjič zapored pokalni prvak Slovenije!!! ČESTITAMO!

SD Kovinar Ormož tretjič zapored pokalni prvak Slovenije!!! ČESTITAMO!

vir: Strelska zveza Slovenije