Pet svetnikov v ormoškem Občinskem svetu: Stanko Podgorelec, Dušan Cvetko, Nives Petek, Boštjan Štefančič in Vili Trofenik so v sredo sklicali izredno sejo Občinskega sveta, ki je na dnevnem redu imela le eno točko.
V sredo dopoldan, na dan, ko je bila izredna seja, je župan Alojz Sok sklical tiskovno konferenco, kjer je predstavil svoje stališče do izredne seje, obenem pa je predstavil rebalans proračuna za leto 2014:
Nastali spor zaradi neplačenega grozdja, med vinogradniki oziroma Kmetijsko zadrugo Ormož in vinarjem P&F Jeruzalem Ormož še vedno odmeva. Minuli četrtek so na tiskovni konferenci, svojo plat medalije predstavili vinogradniki:
Člani Območne obrtno-podjetniške zbornice ORMOŽ so se minuli ponedeljek sestali na rednem letnem zboru, ki so mu prisostvovali tudi župani občin Ormož, Sveti Tomaž in Središče ob Dravi. Posebna zanimivost je bila predstavitev konzorcija gostincev:
V osnovni šoli Stanka Vraza v Ormožu je v soboto dopoldne poteka delovna akcija učiteljev in očetov učencev. Skupaj so opravili zemeljska dela za ureditev šolskega atrija, kjer bodo kmalu postavljena nova igrala.
Minuli četrtek je v telovadnici osnovne šole Ivanjkovci potekala slovesnost ob 40 letnici tamkajšnjega vrtca. Slavljencem so se pridružili številni gostje in nekdanje vzgojiteljice ter ostali, ki so krojili usodo vrtca v Ivanjkovcih:
V športnem delu oddaje smo se na enem izmed treningov na ormoškem strelišču pogovarjali s tremi mladimi domačimi strelci, ki so se kot člani slovenske reprezentance vrnili z Evropskega strelskega tekmovanja v Moskvi. Obiskali pa smo tudi tekmo futsala med Tomažem in Dobovcem ter bili na rokometni tekmi med Veliko Nedeljo in Slovenj gradcem.
Oddajo si lahko ogledate na programu KTV ORMOŽ nocoj (četrtek) ob 21.00 uri. Ponovitve bodo jutri (petek) ob 10.00 in 16.00 uri ter v soboto ob 18.00 uri in v nedeljo 11.00 in ob 18.00 uri
Oddaja pa je na ogled tudi v okviru programov SIP TV in PeTV Ptuj ter TELE M v nedeljo ob 14.30 uri. In na tej spletni strani pod “oddaje”.