STRELSTVO:
Čez dobra dva tedna Ormožana Jana Šumaka čaka nastop na EP na Danskem

Slovenska strelska reprezentanca se je v teh dneh zbrala v Ljubljani, do konca tega tedna pa bo pod vodstvom Lojzeta Mikoliča opravila skupne priprave za prvi letošnji vrhunec – evropsko prvenstvo z zračnim orožjem, ki bo med 26. februarjem in 3. marcem v danskem Odenseju. Na njem bo nastopilo enajst slovenskih strelk in strelcev.

Slovenski prvokategorniki Rajmond Debevec, Robi Markoja in Željko Moičević se ne bodo udeležili letošnjega evropskega prvenstvo na Danskem, najmočnejše slovensko orožje bo tako Ljubljančanka Živa Dvoršak, ki je na lanskem evropskem prvenstvu v finskem Vierumäkiju z zračno puško zasedla sedmo mesto in si priborila nastop na olimpijskih igrah v Londonu, kjer je nato v svojem premiernem olimpijskem nastopu zasedla enajsto mesto.

Slovenske barve v Odenseju bodo v članski konkurenci zastopali Živa Dvoršak, Nina Juvan, Saša Marija Ratnik in Grega Potočnik (vsi zračna puška), Petra Dobravec, Peter Tkalec in Blaž Kunšek (vsi zračna pištola), v mladinski pa Jan Šumak (zračna puška) ter Anuša Kovačič, Katja Vodeb in Rožle Repič (vsi zračna pištola).

Slovenska reprezentanca bo med najmlajšimi na letošnjem evropskem prvenstvu, z izjemo Dvoršakove, Dobravčeve in Tkalca so drugi šele zakorakali v veliko bolj zahtevno člansko konkurenco, Slovenija pa bo po dolgem času nastopila tudi na ekipni ženski tekmi z zračno puško.

Na letošnjem evropskem prvenstvu bo nastopilo 550 strelk in strelcev iz 44 držav.

Lani je Jan šumak nastopil na Finskem; zdaj ga čaka nastop na Danskem, natančneje v Odenseju.