ROKOMET, 1. SRL, 20. krog:
Jeruzalem danes 13. 2. čaka gostovanje v Mariboru

Ormoški rokometaši so z odliko opravili srečanje proti Svišu iz Ivančne Gorice (31 : 23) in zabeležili pomembne točke v boju za obstanek. Ekipa je zaigrala borbeno kot si lahko le želimo. Že danes v sredo 13. 2. ob 17.30 uri pa jih v Mariboru čaka tekma 20. kroga proti Mariboru, ki je čez vikend odlično zaigral v Pokalu EHF ter na gostovanju na Danskem iztržil točko. Želja Vinarjev je le ena: popraviti vtis s tekme v prvem delu prvenstva, ko so Mariborčani visoko slavili na Hardeku.

Iz tabora RK Maribor Branik:
Čeprav je razlika na lestvici med Mariborčani in Ormožani, 18 točk, očitna pa so dvoboji teh dveh moštev zaradi lokalnega naboja vedno zanimivi. Na zadnje so v Taboru v minuli sezoni slavili ormoški rokometaši, a so Branikovci v letošnji sezoni prepričljivo dobil dvoboj v Ormožu. »Pomembno je, da ohranimo trezne glave in da smo osredotočeni na to, da vsako tekmo odigramo zbrano in disciplinirano. Le s takšnim načinom razmišljanja lahko zbiramo nove točke. Ker je v tekmah z Ormožem zmeraj prisoten dodaten naboj, bomo morali biti še toliko bolj previdni, da se nam ne bi pripetilo kaj nepričakovanega. Vendar menim, da so fantje dovolj pri stvari, da kaj takega ne bodo dovolili.« je dejal pomočnik trenerja RK Maribor Branik Klemen Luzar.
Po odličnem začetku spomladanskega dela sezone tako v domačem prvenstvu kot v Pokalu EHF je forma varovancev Marka Šibile kot kaže v vzponu. Pred njimi sta torej najprej v sredo tekma z Ormožem, ter nato v soboto tekma z norveškim Elverumom. »Iz tekme v tekmo se dvigujemo in tako moramo tudi nadaljevati. In kaj drugega kot zmaga proti Ormožu ne pride v poštev. Seveda pa še nas vedno skeli lanski poraz na domačem parketu, tako da bomo morali biti previdni. Na igrišču bo potrebno dati svoj maksimum in tako priti do nove zmage, kar pa bo seveda lažje od dodatni podpori iz tribun.« je zaključil rokometaš v vijoličastem dresu Marko Tarabochia.
Vir: RK Maribor

Ivan Pešić (RK Branik Maribor) bo zadnja prepreka ormoškim igralcem na današnji tekmi.

MLAJŠE SELEKCIJE, razpored tekem:
Jeruzalemčke čaka nekaj zanimivih obračunov

četrtek 14. 2. 2013 ob 17.00 uri – SDA: Brežice Krško – Jeruzalem Ormož
petek 15. 2. 2013 ob 19.30 uri – SDB: Krka Novo mesto – Jeruzalem Ormož
sobota 16. 2. 2013 ob 11.30 in 12.30 uri – MDA in MDB: Slovenj Gradec – Jeruzalem Ormož
nedelja 17. 2. 2013 ob 11.00 uri – KADETI: Jeruzalem Ormož – Branik Maribor