PETEK 14. 3. 2014

Ob 10:10 uri smo na parkirnem prostoru pri pokopališču Ormož opravili ogled poškodbe osebnega avtomobila, kjer je neznano vozilo poškodovalo parkiran osebni avtomobil.

Ob 12:33 uri smo bili obveščeni, da v naselju v občini Sveti Tomaž na lokalni cesti leži neznani moški. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je občan zaradi slabosti padel po cestišču in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v Zdravstveni dom Ormož.

Ob 14:50 uri smo na banki v Ormožu zasegli ponarejen bankovec za 50 EUR. Sledi zbiranje obvestil.

Ob 16:40 uri smo v Ormožu opravili ogled poškodbe osebnega avtomobila, kjer je neznano vozilo poškodovalo parkiran osebni avtomobil in s kraja odpeljal.

Ob 21:05 uri smo v Veliki Nedelji obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer je prišlo so spora med sosedoma. Kršiteljici je bil izdan plačilni nalog.


SOBOTA 15. 3. 2014

Ob 06:55 uri smo v naselju Runeč opravili intervencijo in ugotovili, da je prišlo do spora med sosedoma. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Ob 08:35 uri smo bili iz Zdravstvenega doma Ormož obveščeni, da je zaradi poškodb pri njih iskal zdravniško pomoč moški in je odpeljan v Bolnišnico Ptuj. Z zbiranjem obvestil smo ugotovili, da je poškodovani podiral drevje, pri čemer je dobil lahke telesne poškodbe.

NEDELJA 16. 3. 2014

Ob 21:22 uri smo opravili intervencijo v gostinskem lokalu v Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do prepira in pretepa med dvema gostoma. Obema kršiteljema je bil zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru izdan plačilni nalog. Zoper enega kršitelja pa je bilo odrejeno pridržanja po določilih Zakona o prekrških.

Ob 4.44 smo bili obveščeni o prometni nesreči v Žerovincih. Nastala je le materialna škoda, povzročitelju – tujcu pa je bila izrečena globa.

PONEDELJEK 17. 3. 2014

Ob 8.24 uri smo v Ormožu na bencisnkem servisu obravnavali tatvino gasilnega aparata. Po zbranih obvestilih in dokazih bo na pristojno okrožno državno tožilstvo podana kazenska ovadba.

Ob 14.10 uri smo v okolici Ormoža obravnavali kaznivo dejanje nasilja v družini ter storilcu izrekli prepoved približevanja določeni osebi in objektu. V predmetni zadevi bo na pristojno okrožno državno tožilstvo podana kazenska ovadba.

Ob 15.20 uri smo v Ormožu obravnavali poškodbo vozila na parkirnem prostoru. Po zbranih obvestilih bo o zadevi sestavljen uradni zaznamek.


SREDA 19. 3. 2014

Ob 14:08 smo posredovali v Podgorcih, kjer je krajan v gozd navozil gradbeni material. O ugotovitvah bomo obvestili inšpekcijske službe.

Ob 16:40 smo v Ormožu opravili ogled dogodka. Neznani voznik neznanega vozila je trčil v parkiran osebni avtomobil in s kraja odpeljal.

Ob 22:15 uri je bil v Ormožu ustavljen voznik osebnega avtomobila, pri kontroli je bilo ugotovljeno, da so na vozilu obrabljene pnevmatike, zaradi česar so bili začasno odvzete registrske tablice in vozilo izločeno iz prometa. Kršitelju pa je zaradi kršitev določil Zakona o pravilih v cestnem prometu izdan plačilni nalog.

Ob 22:22 uri je bil v Ormožu ustavljen voznik osebnega avtomobila, pri kontroli je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal 0,72 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper kršitelja bo zaradi kršitev določil Zakona o pravilih v cestnem prometu podan obdolžilni predlog na Okrajno sodišče.


Napoved aktivnosti za četrtek, 20. 3. 2014:

Varnostni pas – pripni svoje življenje!
V policiji si prizadevamo, da bi čim več voznikov uporabljalo varnostni pas. Pri najhujših prometnih nesrečah namreč vedno znova ugotavljamo, da bi bile lahko posledice bistveno blažje, če bi vozniki in potniki v vozilu dosledneje uporabljali varnostni pas. Iz tega stališča je »Uporaba varnostnega pasu in zadrževalnih sistemov za otroke obvezna!«

Obveznost pripenjanja nalaga 33. člen Zakona o pravilih cestnega prometa, po katerem se voznika ali potnika, ki ni pripet z varnostnim pasom, kaznuje z globo v višini 120 evrov.

Namen raznih preventivnih akcij in poostrenih nadzorov policije je zmanjšati število mrtvih in hudo telesno poškodovanih oseb v prometnih nesrečah zaradi neuporabe varnostnih pasov ter povečati njegovo uporabo med vozniki in potniki v vseh vozilih.

V mesecu marcu bomo tako tudi policisti PP Ormož izvajali razne preventivne aktivnosti kakor tudi poostrene nadzore nad pravilno uporabo varnostnih pasov in zadrževalnih sistemov za otroke.

PRIPRAVILI:
Policisti PP ORMOŽ