Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 ure dne
27. 6. 2017, do 7.00 ure dne 28. 6. 2017 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

TOREK 27. 6. 2017:
Ob 8:30 uri smo bili obveščeni o nezavarovanem psu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je včerajšnjega dne pes preskočil sosedovo ograjo ter na dvorišču ogrožal sosedovega psa in lastnika. Po zbranih obvestilih bomo uvedli hitro postopek o prekršku zoper lastnika psa.

Ob 12:47 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilne strani smeri vožnje oplazil parkirano vozilo. Nastala je minimalna materialna škoda, izdano obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 13:29 uri smo bili na kraju kaznivega dejanja drzne tatvine na območju naselja Pršetinci. Na kraju bilo ugotovljeno, da sta okrog 12:00 ure do stanovanjske hiše prišle dve mlajši ženski, temnejše polti ter vstopili skozi okno v stanovanjsko hiši, od koder sta odtujili denar. Po zbranih obvestilih bomo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 19.00 uri smo bili obveščeni, da gori trava. Pri tem smo ugotovili, da je vaščan nameraval zakuriti kup trave, vendar si je nato premislil in se odločil, da jo bo zapeljal na deponijo.

Napoved aktivnosti za sredo: 28. 6. 2017:

– ob rednem delu bomo izvajali meritve hitrosti z laserskim merilnikom in ugotavljali prisotnost alkohola pri voznikih;

PRIPRAVILA:
Dušen Leben, policist I
in Edvard Cvetko, komandir