„Kjer neha govorica, se začne petje „, sporočajo članice vokalne skupine TISA, ki so minulo nedeljo pripravile svoj 3.samostojni koncert.
Mira Anderlič, Brigita Stanič, Marjana Kvar, Mojca Kosi, Petra Škvorc, Mihaela Hržič, Nina Blagovič, Barbara Pintarič, Mateja Kovačec, Mihaela Hebar, Brigita Majcen, Sandra Žuran ter Renata Horvat, ki skupino tudi vodi – je 13 deklet, ki so si kot skupina nadele ime TISA. In verjetno ime ni slučajno, če vemo, da je TISA trdoživo in zelo lepo drevo, ki daje občutek dostojanstvenosti, spoštovanja in neomajnosti. Dekleta namreč skupaj vztrajajo že 10 let – in s koncertom v nedeljo so obeležile tudi obletnico delovanja.
Kot je povedala umetniška vodja Renata Horvat, je skupina bila ustanovljena slučajno. Nekaj prijateljic se je rado zbiralo ter družilo, in nemalokrat so svoja srečanja okronale s petjem. Tako je kmalu padla ideja, da ustanovijo vokalno skupino in k sodelovanju povabijo še ostala dekleta iz okolice. Za njimi so številne vaje, in piljenja – saj njihova umetniška vodja Renata ničesar ne prepusti slučajnosti. Tako so kmalu začele nastopati, povsod pa so še vedno požele val navdušenja. Nastopov jim ne zmanjka pravijo, saj se vsakemu vabilo rade odzovejo.
Na minulem jubilejnem koncertu so obiskovalce koncerta popeljale v svet slovenskih ljudskih pesmi, slovenskih popevk in tujih uspešnic, in znova navdušile.tisa1(FOTO: Marko Hržič)
tisa3 (FOTO: Marko Hržič)

Dekleta je za klavirjem spremljal Tomaž Zamuda, sicer pa so kot gostje na nastopili še: “Tamburaška skupina PIKA POKA” in “Ljudski godci DU Velika Nedelja. Kot poseben gost pa je nastopil tudi Lojze Peterle, ki je zaigral na orglice. Lojze Peterle, predsednik NOVE SLOVENIJE je namreč ta dan bil na obisku pri strankarskem kolegu Alojzu Soku, in skupaj sta potem obiskala tudi koncert vokalne skupine TISA.
tisa2
Lojze Peterle na odru dvorane velikonedeljskega zadružnega doma (FOTO: Marko Hržič)