V Središču ob Dravi so včeraj potekale 13.galopske dirke, ki jih organizira Konjeniški klub Galoper Spodnje Podravje s sedežem v Obrežu. V glavnem pa za vse poskrbita Anton in Teodor Kolarič. Žal pa jima je včeraj precej zagodlo vreme, saj je zaradi dežja na dirke prišlo veliko manj tekmovalcev, pa tudi obiskovalcev je bilo bolj malo. Namreč Galopske dirke v Središču so vedno zelo dobro obiskane, sploh pa za ljubitelje konj predstavljajo svojevrsten spektakel.
Tako je včeraj tekmovalo samo 20 konj v petih disciplinah:
Najprej so se v dir podali 3 poniji. Zmagal je poni po imenu POPAJ lastnice Tamare Hočevar iz Juršincev.
Potem so na 1400 metrov tekli toplokrvni konji. Med štirimi je zmagal ANARI lastnika Boža Borka iz Središča ob Dravi, jahala pa ga je Maruša Peterca.
Na 1100 metrov je teklo 5 toplokrvnih konjev. Zmagal je KAČINSKY lastnice Taire Ribič iz Slovenskih Konjic z jezdecem Žanom Sovanom.
Potem je bila še ena združena dirka na 1700 metrov, na katero so se podali štirje konji. Zmagal je GARDAKAPITANY lastnika Boga Kovačiča iz Kočevja, z jezdecem Žanom Sovanom.
Tekmovanje so zaključili še z dirko štirih rekreativnih konj. Zmagal je APOLON lastnika Davorina Bukšeka iz Podčetrtka, ki ga je jezdil Denis Bračun.