Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 dne 4.2. 2022 do 7.00 dne 7.2. 2022 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 4.2. 2022

Ob 6.10 so policisti v Ormožu opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije do katere je prišlo zaradi odvzema prednosti enega od udeležencev. Na kraju je bil povzročitelju izdan plačilni nalog.

Ob 9.30 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Savcih. Na kraju je bilo ugotovljeno, da gre za prometno nesrečo I. kategorije In manjšo materialno škodo, zaradi česar so zadevo zaključili z odstopom od ogleda.

Ob 11.15 smo bili s strani delavca Zdravstvenega doma Ormož obveščeni, da pri njih išče zdravniško pomoč oseba, katero je ugriznil pes. Policisti so opravili razgovor z oškodovancem in lastnikom psa. Zoper lastnika bo izdana odločba v hitrem postopku zaradi kršitve določil Zakona o zaščiti živali ter podan predlog drugemu prekrškovnemu organu.

Ob 16.40 smo bili obveščeni, da so mu so neznanci poškodovali žično vrtno ograjo. Policisti so na kraju ugotovili, da gre za prometno nesrečo I. kategorije s pobegom, saj je neznan voznik z neznanim vozilom zaradi nepravilnega premika poškodoval ograjo. Zadevo smo zaključili z uradnim zaznamkom in zbiramo obvestila.

SOBOTA 5.2. 2022
Ob 10.00 smo bili na kraju nesreče pri delu v gozdu, na kraju je bilo ugotovljeno, da se je oseba podiranju drevesa poškodovala in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v Splošno bolnišnico Ptuj kjer je bilo ugotovljeno, da je zadobil lahko telesno poškodbo. O ugotovitvah bomo podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 16.20 smo na lokalni cesti v naselju Hum pri Ormožu kontrolirali voznika osebnega avtomobila, alkotest je pokazal 0,48 ml/l alkohola v izdihanem zraku, vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.
Ob 19.10 smo na lokalni cesti v Senešcih kontrolirali voznika osebnega avtomobila, alkotest je pokazal 0.72 ml/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo odrejeno pridržanje, prav tako mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo z obdolžilnim predlogom poslano na sodišče.

Ob 19.40 smo v Trgovišču kontrolirali voznika osebnega avtomobila, kateremu je alkotest pokazal 0.57 ml/l alkohola. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja ter izdan plačilni nalog.

NEDELJA 6.2. 2022
Ob 15.20 je patrulja ustavila in kontrolirala 34-letnega voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil vozilo v cestnem prometu pod vplivom prepovedanih drog. Odrejen mu je bil strokovni pregled, prepovedana nadaljnja vožnja, ter odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na krajevno pristojno okrajno sodišče.

Ob 15.47 je patrulja in kontrolirala 49-letnega voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil vozilo v cestnem prometu v času veljavnega ukrepa prepovedi vožnje motornega vozila. Opravljen je bil zaseg vozila in odvzete registrske tablice. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na krajevno pristojno okrajno sodišče.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 7.2. 2022:

– v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, zimska oprema idr.).
– prav tako bodo policisti na terenu dajali poudarek na spoštovanju odlokov o zajezitvi širjenja virusa COVID-19.

Pripravili policisti PP ORMOŽ in komandir Jože Šprah