Zanimivo, kako lep izlet se lahko organizira z malo domišljije in smisla za organizacijo. Četro- in petošolci OŠ Miklavž pri Ormožu so v torek v Ormožu imeli dogovorjen družen obisk pri zobozdravniku. Ker pa so iz Miklavža v Ormožu pripotovali z javnim prevozom, je bilo potrebno na avtobus, ki pelje nazaj, kar nekaj časa počakati; zato so si čas zapolnili tudi z obiskom kluba Območnega Združenja veteranov vojne za Slovenijo v Ormožu.
V klubu Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo so mlade obiskovalce z veseljem sprejeli, in jim pripovedovali o časih vojne za Slovenijo. Pokazali so jim film iz časa vojne, predsednik Miran Fišer pa je poskrbel za otrokom razumljivo razlago, za konec pa so jim pripravili še vodeno razstavo ter jih pogostili s kifeljčki in čajem iz kuhinje Ljube Fišer.
Obisk v klubu veteranov vojne za Slovenijo je bil koristna učna ura, saj so otroci slišali in videli kar nekaj zgodovinskih dejstev, ki so pomembni za domovino.
slika_Miklavžarji v Oz VVS
slika_Miklavzarji_OZ VVS_2
slika_Miklavzarji v OZ VVS_4

Potem so se mladi Miklavžarji odpravili še na pico, in že je napočil čas za odhod na avtobus, ki pelje za Miklavž pri Ormožu ….