V novi oddaji UTRIP ORMOŽA se bomo najprej spomnili občinske slavnostne seje, ki je bila pred Božičem in državnim praznikom Dnevom samostojnosti in enotnosti.

Knjižnica Franca Ksavra Meška bo zaradi selitve na novo lokacijo zaprta od 05.januarja do 10.februarja. Seveda nas je zanimalo, kako delo poteka, zato smo se v knjižnico odpravili že takoj drugi dan od začetka selitve:

Vse aktivnosti okrog praznikov so minile. Tako, da življenje teče dalje in na Ljudski univerzi so že organizirali tudi januarsko medgeneracijsko delavnico oziroma predavanje, z naslovom „Anglija skozi oči varuške“. Tema – seveda, ki je zanimiva za vse generacije:

V Psihiatrični bolnišnici Ormož že nekaj let aktivno deluje vokalno-instrumentalna skupina ZLATE RIBICE. Za skupino je že vrsta uspešnih nastopov, v času božično-novoletnih praznikov pa je skupina znova pripravila svoj samostojni koncert, osmi po vrsti. V bolnišnici pa smo izvedeli tudi, kako uspešni so bili preteklo leto, in da so uspešno zaključili projekt standardizacije in si pridobili mednarodno akreditacijsko listino AACI Healthcare.

Prior Križniškega reda, župnik v Veliki Nedelji, Janko Štampar je konec decembra predstavil knjigo PREPOVEDANE FRESKE, ki jo je izdal s pomočjo Križniškega reda. Gre za predstavitev skoraj 300 let starih fresk, ki so jih odkrili v velikonedeljskem župnišču, freske prior predstavi in opiše tudi v prispevku.

Oddaja bo na ogled še v petek ob 16.00 uri, v soboto ob 18.00 in v nedeljo ob 11.in 18.00 uri.