Iz vsebine:
Javni zavod za turizem, kulturo in šport Občine Ormož, in partnerji občine Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž ter Razvojno raziskovalni center Ormož oziroma Mrežni podjetniški inkubator so pred dnevi predstavili rezultate projekta POVEZOVANJE INOVATIVNEGA PARTNERSTVA DESTINACIJE JERUZALEM SLOVENIJA. Partnerji menijo, da je bilo opravljenega veliko dela, in da so rezultati odlični:
2. Lokalni iniciativni odbor Gibanja SVOBODA Ormož se v boj za svetniške stolčke v Občinskem svetu podaja z 8 kandidati. Program svojega delovanja in prizadevanj v naslednjem mandatnem obdobju so predstavili na novinarski konferenci minuli petek:
3. Društvo GPS – Gradimo prihodnost skupaj, trdi, da se v lokalno politiko niso podali zaradi nekih ozkih ali osebnih interesov, in da gredo naprej s prepričanjem, da ima lahko lokalna politika drugačen obraz, ter da se prihodnost lahko gradi skupaj. Svoje Društvo in svoje delovanje ter načrte za naprej, so predstavili v torek na Kerenčičevem trgu:
4. Konec oktobra je v prostorih Ormoškega vrtca potekala predstavitev rezultatov akcijske raziskave o sodelovanju s starši otrok v vrtcu, šoli in gimnaziji, in sicer v okviru mednarodnega projekta ErasmusPLUS KA2: »Razvoj kompetenc refleksivnih praktikov za prehodne procese med vrtci in šolo«, kar pomeni izboljšanje vseh elementov prehoda med dvema nivojema izobraževanja.
5. Pred kratkim so gasilci PGD ORMOŽ v sodelovanju z Zavodom REŠEVALNI PAS iz Ljubljane na parkirišču pred Ormoškim gradom pripravili predstavitev služb za zaščito in reševanje v Ormožu. Razen gasilcev in Zavoda REŠEVALNI PAS sta sodelovala tudi NUJNA MEDICINSKA POMOČ Zdravstvenega doma Ormož in policisti POLICIJSKE POSTAJE ORMOŽ:
6. Ljudska univerza Ormož v tem času zaključuje kar 5 zanimivih dve in več letnih projektov. Med temi je tudi projekt »Zdravo okolje za zdravo mladino«. Aktivnosti tega projekta so predstavili na novinarski konferenci pred kratkim:
7. Minuli konec tedna je v Ormožu potekal DRUGI Grossmannov festival fantastike in stripa. Gre za dokaj nov festival iz žanra fantazije in stripa, okrog katerega se za enkrat vrti le še peščica ustvarjalcev, a je verjeti, da bo v naslednjih letih v svoj krog privabil vse več navdušencev. Festival pripravlja ekipa organizatorjev Grossmannovega festivala in GPS ORMOŽ v sodelovanju z založbo VESELI ČETRTEK, z izrednim profesorjem književnosti Zagrebške fakultete Silvestrom Mileto in z Alternativnim klubom Unterhund ter z JZ TKŠ in Občino Ormož…