Iz vsebine:
17.novembra smo obeležili DAN SLOVENSKE HRANE. Tradicionalni slovenski zajtrk so pripravili tudi na OŠ ORMOŽ. Morda simbolično, so ga pripravili v obnovljeni šolski telovadnici:

2. V nadaljevanju pa nekaj za nostalgike. Se še spomnite, kako so v 70-tih in 80-tih letih prejšnjega stoletja bila opremljena naša stanovanja? Se spomnite takrat super modernih Marlesovih oranžnih kuhinj, Meblovih spalnic in dnevnih sob? VSE to in še več si lahko ogledate v nostalgičnem stanovanju Centra ponovne uporabe v Ormožu:

3. Med kulturnimi dogodki v času minulega Martinovanja je bilo tudi odprtje razstave likovnih del in predstavitev literarnih stvaritev udeležencev tradicionalne likovno-literarne kolonije Malek 2019., ki jo organizira JSKD OI ORMOŽ. Letos je kolonija bila posvečena pesniku in vsestranskemu umetniku Denisu Žuranu in je potekala pod naslovom njegove prve pesniške zbirke »Na sončno strani galaksije«. Dogodek je predstavljal tudi ČETRTO postavitev Rastoče knjige:

4. Čas Martinovanja v Ormožu je tudi letoS prinesel razstavo malih pasemskih živali, ki jo pripravlja Društvo gojiteljev malih pasemskih živali Ormož. Na ogled je bilo kar 730 primerkov, od tega kar 460 golobov:

5. Spomin na minulo Martinovanje v Ormožu je še vedno živ. Ta čas je mošt že postal vino in življenje teče dalje… Mi pa se le še spomnimo veselega dogajanja in še malo podoživimo kar nekaj prijetnih trenutkov, ki ga običajno prinese Martinov čas. Med temi je gotovo tudi KRST mošta:

6. Za konec pa vas čaka še nekaj športnih novičk….