Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 22. 11. 2019, do 7:00 ure dne 25. 11. 2019 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 22.11.2019:

Ob 13:40 smo na policijski postaji od občana sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja zatajitve, saj je pred tem na bankomatu v Veliki Nedelji pozabil vzet denar. Ko se je vrnil, pa denarja ni bilo. Po zbranih obvestilih bomo na državno tožilstvo poslali kazensko ovadbo.

Ob 14:23 so policisti okolici Ormoža imeli v postopku voznika tovornega vozila, kateremu so odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.33 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku začasno proti potrdilu odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

Ob 18:58 je na območju Ormoža oškodovanec naznanil, da mu je neznani storilec z neznanim predmetom poškodoval osebni avtomobil. Sprejet je bil predlog za pregon kaznivega dejanja. Po zbranih obvestilih bomo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju poslali kazensko ovadbo.

SOBOTA 23. 11. 2019

Ob 11.50 uri smo bili z območja Mihovci pri Veliki Nedelji obveščeni o kršitvi sodne odredbe. Na kraju je bilo ugotovljeno, da v danem primeru ne gre za kršitev, zato smo zadevo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 22.05 smo opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije in udeležbo divjadi. Patrulja je na kraju izdala oškodovancu obvestilo o odstopu od ogleda.

NEDELJA 24. 11. 2019

Ob 12.27 smo bili obveščeni o umazanem vozišču v Cvetkovcih. Policisti nismo ugotovili kršitve.

Ob 14.53 smo posredovali v G. Ključarovcih, kjer je prišlo do spora med sosedi.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 25. 11. 2019:
– Kljub dokaj ugodnemu stanju prometne varnosti je na območju PU Maribor še vedno velika problematika kršitev cestno-prometnih predpisov. V novembru 2019 se je bistveno poslabšala varnost pešcev v cestnem prometu, saj skoraj vsakodnevno obravnavamo prometne nesreče, v katerih so udeleženi pešci. Najpogostejša vzroka prometnih nesreč z udeležbo pešcev sta neupoštevanje pravil o prednosti voznikov motornih vozil na prehodih za pešce in kršitve pešcev (nepravilna hoja, nepravilno prečkanje, neupoštevanje svetlobnih prometnih znakov…). Največ prometnih nesreč z udeležbo pešcev se zgodi tako v naseljih, kot tudi izven naselij, v časovnih intervalih, ko je vidljivost zmanjšana (pozni popoldanski ali večerni čas) ali se vozne razmere poslabšajo (dež, sneg…).
PRIPRAVILA:
Milan Plohl, višji policist I
in Edvard Cvetko, komandir