Danes se najprej odpravljamo v Zdravstveni dom Ormož, kjer so na tiskovni konferenci predstavili nekaj aktualnih novosti s področja nujne medicinske pomoči, natančneje, katere od zdravstvenih uslug bo zavarovalnica v času dežurstva v zdravstvenih domovih še plačevala in katerih ne.

Alenka Simonič, dr.med. - vodja službe Nujne medicinske pomoči ZD ORMOŽ in Dušan Kolarič, dr.med.spec.pediater - strokovni vodja ZD ORMOŽ sta natančno povedala kdaj na urgenco in kdaj ne, če se želimo izogniti plačilu stroritev (Foto: Karolina Putarek)

V nadaljevanju oddaje pa se odpravljamo v Miklavž pri Ormožu, kjer se športni navdušenci nadvse veselijo sodobno urejenega športnega parka, kjer bo možnost za vse vrste športnih dejavnosti. Otvoritev je bila minulo soboto.
Minulo nedeljo se je na Ptuju iztekla 24.razstava Dobrote slovenskih kmetij, ki poteka štiri dni.
Na razstavi je bilo na ogled postavljenih kar 1173 izdelkov iz 750tih kmetij, ki so za svoje izdelke prejeli 1103 priznanj in 76 znakov kakovosti. Kar ŠTIRI priznanja za svoj kruh pa je prejela tudi Zdenka KRALJ iz Pavlovcev 28, boste videli v naslednjem prispevku.
V organizaciji Zveze za tehnično kulturo Slovenije – regionalnega centra Maribor in Osnovne šole Velika Nedelja je minuli teden na ormoškem kopališču potekalo tekmovanje mladih modelarjev in konstruktorjev. Preizkusili so svoje modele ladjic….
V Mestni grabi v Ormožu je Zdravstveni dom Ormož v torek organiziral spomladanski test hitre hoje na 2 km. Kot je že dobro znano je to enostaven, natančen, varen in ponovljiv test, na katerem s pomočjo hitre hoje kot jo pač zmorete, da pri tem ne ogrožate svojega zdravja, izmerito vašo telesno zmogljivost – oziroma kondicijo, kot rečemo po domače.
Sledil bo pregled zadnjih športnih dogodkov: Med drugim smo bili na tekmi 1 B slovenske rokometne lige med Veliko Nedeljo in Grčo, obiskali smo zaključni turnir kadetov Jeruzalema, ki je potekal v Celju ter bili na medobčinskem tekmovanju v atletiki.

Oddajo si lahko ogledate na programu KTV ORMOŽ nocoj (četrtek) ob 21.00 uri. Ponovitve bodo jutri (petek) ob 10.00 in 16.00 uri ter v soboto in nedeljo ob 18.00 uri.
Oddaja pa je na ogled tudi v okviru programov SIP TV in PeTV Ptuj ter TELE M v nedeljo okrog 14.00 ure. In na tej spletni strani pod “oddaje”.