Minuli dnevi so minili v znamenju velikonočnih praznikov, pa tudi v znamenju velikonočnih jedi, ki smo jih na veliko soboto odnesli na blagoslov. Ta je potekal tudi ob kapelici v Velikem Brebrovniku, kamor smo se odpravili z našo kamero. V Ormožu blagoslov jedi poteka v cerkvi Svetega Jakoba. Blagoslov opravi domači župnik Drago Avsenak, boste videli.
Del velikonočne tradicije pa je tudi pokanje s karbidom. Verjetno bi kar nekaj manjkalo v kolikor se ne bi nekateri »še kako« trudili, da tradicija ostane. Poglejte, kako je bilo v Pušencih:
Tako kot v Pušencih, pa je bučno bilo še na mnogih mestih, povsod po občini; tudi na Krčevini veliko dajo na tradicijo pokanja…
Del velikonočnih praznikov pa je tudi velikonočna razstava, ki jo pripravljajo v Središču. Glede na to, da je lani niso pripravili, je letos bogatejša in pestrejša.
In – prazniki so za nami. Življenje in dogodki gredo naprej. V sredo je bila 12. seja Občinskega sveta Ormož, svetniki so na dnevnem redu imeli 18 točk. Nekaj glavnih zaključkov boste izvedeli iz prispevka.
V Ormožu je pred kratkim bil ustanovljen zasebni Zavod SENSUS, ki predstavlja poslovno potezo Ines Budja. Zavod ponuja storitev pomoči na domu.
Največji slovenski vinar družba P&F Jeruzalem je leto 2015, po veliki izgubi leta 2014, zaključila s 648.000 evrov dobička. Na uspešno minulo leto so v kleti zelo ponosni.
Potem se bomo odpravili še v VRTCE: Podgorci, Velika Nedelja in Ormož. Pričenjajo se vpisi v vrtce; pa smo šli pogledat KAJ ponujajo.
Odajo bomo zaključili s pregledom zadnjih športnih dogodkov. Kljub praznikom, se je tudi na športnih terenih dogajalo.