Gasilci GZ ORMOŽ so v soboto v Hermancih praznovali 47.dan gasilcev. Dan gasilcev pa so povezali tudi z otvoritvijo novega gasilsko-vaškega doma in 70.letnico delovanja PGD Hermanci.
Razen gasilcev GZ ORMOŽ so se praznovanja udeležili številni predstavniki sosednjih Gasilskih zvez, poveljnik Regijske gasilske zveze Podravje Dušan Vižintin, župan občine Ormož Alojz Sok, poslanca v DZ Mojca Žnidarič in Jani Ivanuša, ter prior Križniškega reda Janko Štampar, ki je vse zbrane gasilce in nov gasilsko-vaški dom tudi blagoslovil.
Slovesnost se je začela s parado gasilcev in njihove opreme ter se nadaljevala v šotoru, kjer je zbrane najprej pozdravil predsednik PGD Hemanci Dejan Vnuk. Za njim so se zvrstili še drugi govorniki, ki so domačinom čestitali ob dosežku ter spregovorili o prizadevnosti gasilcev, ki se še vedno lahko pohvalijo z velikim ugledom, ki ga imajo med krajani.

Nov gasilsko vaški dom ima 10 x 16 metrov tlorisne površine. V kletnih prostorih se nahajata dve garaži, zraven je tudi orodišče, servisne sobe in sanitarije, v nadstropju pa so večja dvorana, kuhinja in sejna soba.
Investicija je bila vredna 180 tisoč evrov, čeprav je z zemljiščem vred vse skupaj vredno skoraj 500 tisoč evrov, če bi sešteli VSE prostovoljne ure gasilcev in krajanov, ter številnih domačih mojstrov, ki so nešteto ur dela opravili zastonj, je dejal Dejan Vnuk, predsednik PGD Hermanci. Občina Ormož je v treh letih iz proračuna prispevala skupaj 134.800 evrov, dom so namreč gradili postopoma. Temeljni kamen so položili junija 2014.
Tako gasilci kot sovaščani novi gasilsko-vaški dom štejejo kot zelo veliko in pomembno pridobitev, ki bo služila tako gasilcem kot Krajevnemu odboru RK, Konjeniškemu, Vinogradniškemu in ostalim društvom v kraju ter posameznikom, ki za različne priložnosti potrebujejo več prostora.
Gasilski dom stoji na eni izmed lepših lokacij v Hermancih. Zemljišče so si gasilci pridobili z zamenjavo s Križniškim redom. Ta jim je v zameno za nekdanji gasilski dom, ki so ga gasilci imeli ob dvorcu Temnar (v bližini) dal to novo zemljišče, nekaj denarja in les za ostrešje.