Društvo starodobnikov Miklavž pri Ormožu z Vinkom Mikložičem na čelu, je včeraj na Krčevini pripravilo tekmovanje v oranju s starodobnimi traktorji. Zbrala se je vrsta lastnikov starodobnih traktorjev, a se jih je za tekmovanje odločilo 12. Razen domačinov je na tekmovanju bila prisotna tudi vrsta gostov, ki so na kraj dogodka prispeli od blizu in daleč. Med gosti sta bila tudi župan Ormoža Alojz Sok in župan Središča ob Dravi Jurij Borko. Vse skupaj pa je potekalo tudi pod budnim očesom Franca Škrjanca – predsednika Slovenske veteranske avto-moto zveze.


Potek oranja je sicer ocenjevala 3-članska komisija poznavalcev in strokovnjakov. Komisija pa ni ocenjevala časa oziroma hitrosti, pač pa predvsem čistost in globino brazde ter stanje agregata oziroma starost traktorja in pluga, je povedal predsednik Društva starodobnikov Miklavž pri Ormožu Vinko Mikložič. Tekmovalci so imeli 2 uri časa, da so zorali parcelo dolgo 40 metrov in široko 6 metrov.
Prihodnje leto bodo h kriterijem dodali še urejenost traktorista, je še povedal Vinko Mikložič.

Tokrat je komisijo prepričal MIKI BLAŽEKOVIČ (Društvo starodobnikov Miklavž pri Ormožu), ki je osvojil tudi prehodni pokal; kot DRUGI najboljši se je izkazal GABRIJEL VELDIN (Društvo starodobnikov Središče ob Dravi); TRETJI najboljši pa je bil JOŽE ŠEF (Društvo starodobnikov Središče ob Dravi).