Društvo upokojencev Miklavž pri Ormožu je minuli petek bilo organizator 7.državnega prvenstva v kegljanju s kroglo na vrvici za upokojence ZDU Slovenije. Tekmovanja se je udeležilo 24 ekip – 12 ženskih in 12 moških iz različnih društev upokojencev v Sloveniji.
Kljub temu, da so nekatere ekipe v Miklavž pri Ormožu pripotovale z več kot 100 kilometrov oddaljenih krajev, so tekmovalci od vsepovsod, na cilju oziroma na štartu bili zbrani ob pol devetih. Po okrepčilu za dobrodošlico, je zbrane – tekmovalce in goste – najprej pozdravila Slavica Mihorič – predsednica DU Miklavž pri Ormožu. Vsem skupaj je izrekla dobrodošlico, jih seznanila s pravili tekmovanja – svoj pozdravni govor pa zaključila, da pač naj zmaga tista ekipa, ki bo najboljša….
Potem so zbrane pozdravili še nekateri posebni gostje: Mirko Novak – podžupan občine Ormož; Anton Praviček – delegat DŠI pri ZDUSu; Franc Hojnik – predsednik Pokrajinske ZDU Spodnje Podravje; Emil Trstenjak – predsednik KS Miklavž pri Ormožu, ki so Miklavškemu društvu upokojencev izrekli priznanje za pripravo takšnega tekmovanja, ki ima – tudi v smislu promocije Miklavža in okolice – velik pomen.
Uvodoma so zbrani bili deležni tudi kratkega kulturnega programa in pojasnila, kaj v grbu Miklavža pri Ormožu pomeni »zmaj«. Legendo o zmaju je predstavil mlad domačin Miha Lukman, član TKD Miklavž pri Ormožu; zapel pa je kvartet »Jeruzalem«, ki deluje znotraj DU Miklavž pri Ormožu.

Prve keglje sta simbolično podrla predsednik domače Krajevne skupnosti Emil Trstenjak in podžupan občine Ormož Mirko Novak – in tekmovanje, ki je potekalo v dveh krogih, se je začelo.

Skupaj je tekmovalo 24 ekip. Od ženskih: ekipe društev upokojencev Miklavž pri Ormožu, Puconci, Črnomelj, Šentilj pri Velenju, Ostrožno Celje, Starše, Vuzenica, Marjeta na Dravskem Polju, Kidričevo, Dovje Mojstrana, Dole pri Litiji, Brežice.

Moške ekipe pa so sestavljali člani društev upokojencev: Miklavž pri Ormožu, Dole pri Litiji, Andraž nad Polzelo, Šentilj pri Velenju, Duplek, Uršla Sela, Lovrenc na Dravskem polju; Brežice 1, Vuzenica, Bodonci-Brezovci-Zenk; Rateče, Planica.

Med ženskimi ekipami se je najbolje odrezala ekipa Starše, pred ekipama Marjeta na Dravskem polju in Kidričevo. Med moškimi ekipami pa je največ kegljev podrla ekipa Društva upokojencev Lovrenc na Dravskem polju, druga je bila ekipa Hoče,na tretjem mestu pa so pristali domačini – ekipa Miklavž pri Ormožu.

Posebno pozornost so organizatorji namenili tudi posameznikom. Med ženskami so največ kegljev podrle in tako osvojile pokal: Vladka Papež iz Starš, ki je bila prva, druga je bila Slavica Mikložič – Društvo upokojencev Miklavž pri Ormožu, na tretjem mestu pa je pristala Marija Vidovič, tudi iz Starš.

Med moškimi je največ kegljev uspelo podrti Mirku Mihoriču iz Društva upokojencev Miklavž pri Ormožu, drugi je bil Slavko Tambulec iz Lovrenca na Dravskem polju, tretji pa Jože Kokot, prav tako iz Društva upokojencev Lovrenc na Dravskem polju.

(Naslovna fotografija: Arhiv TKD MIKLAVŽ PRI ORMOŽU)