Nekaj zanesenjakov in bivših članov TKD Ivanjkovci je pred kratkim ustanovilo novo društvo imenovano Društvo vinskega kraljestva Jeruzalemsko-Ormoških goric.
Cilj društva je delovanje na vinogradniškem, vinarskem in turističnem področju ter tako prispevati k ohranjanju bogate vinarske tradicije v domačem kraju in občini. V ospredje postavljajo vinskega kralja ali vinsko kraljico Jeruzalemsko-Ormoških goric. Skozi svoje dejavnosti ga/jo želijo promovirati in ga/jo popeljati na vrh vinarstva v Sloveniji.
Za predsednico društva so izvolili Katjo Kolarič, nekdanjo vinsko kraljico Jeruzalemsko-ormoških goric, ki ima veliko izkušenj na področju vinogradništva in turizma.
Društvo vinskega kraljestva Jeruzalemsko-Ormoških goric bo vinogradniško, vinarsko in turistično društvo. Skrbeli bodo za promocijo domačih vin, razvoj vinarskega turizma, organizacijo vinskih dogodkov in ohranjanje kulturne dediščine ter tradicije. S svojim delovanjem si želijo povezati in združiti vinogradnike, vinarje, turistične delavce ter vse ostale, ki so dejavni ali jih zanima to področje udejstvovanja.
Tako, da so v Društvo vinskega kraljestva Jeruzalemsko-Ormoških goric vabljeni vsi, ki jih to področje zanima. Ustanovitelji bodo veseli vsakega novega člana, ki je pripravljen sodelovati in bo v pomoč pri doseganju ciljev novoustanovljenega društva.
In kot dodaja pobudnik za ustanovitev društva Mihael Črešnjevec je z aktivnostmi novoustanovljenega društva seznanjen tudi župan Danijel Vrbnjak, ki društvo podpira in se veseli sodelovanja.