10.816 volilnim upravičencem v občini Ormož se na letošnjih lokalnih volitvah obeta pestra izbira kandidatov za župana. V Ormožu se bo namreč za župana potegovalo kar 7 kandidatov.  Glede na izbiro v Ormožu pričakujejo drugi krog oziroma tesen izid med večnima rivaloma – dosedanjim županom Alojzom Sokom, ki kandidira na listi NOVE SLOVENIJE  in poslancem Vilijem Trofenikom, ki kandidira kot samostojni kandidat s podporo ZARESa in DESUSa.

Med kandidati so tudi Slavko Kosi s podporo LDSa; mag. Bojan Šinko iz vrst SDSa; Jani Ivanuša – na katerega prisega Slovenska nacionalna stranka ter Dušan Dovečar s podporo stranke SLSa; kot samostojni kandidat pa za župana kandidira tudi mag. Boštjan Štefančič s podporo Liste za Ormož.

V Občinskem odboru SD-eja pa so se odločili, da se v letošnje lokalne volitve za župana ne bodo vključevali – niti s kakšnim svojim kandidatom, niti s podporo komurkoli.

Tudi liste za občinski svet in krajevne svete so že pripravljene, komisija jih bo sicer potrjevala  v ponedeljek popoldne.