Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7. ure, dne 23. 8. 2017, do 7. ure, dne 24. 8. 2017, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

SREDA 23. 8. 2017:
Ob 8:18 uri so policisti intervenirali v banki na območju Ormoža, kjer se je sprožila alarmna naprava. Ugotovljeno je bilo, da je alarmna naprava bila sprožena pomotoma s strani delavca banke.

Ob 9:26 uri so policisti v naselju Mihalovci obravnavali prometno nesrečo, kjer je iz neznanega tovornega vozila med vožnjo na osebni avtomobil padla plastika in ga poškodovala. Opravljen je bil ogled kraja prometne nesreče.

Ob 10:32 uri so bili policisti obveščeni, da na območju Vuzmetincev srne ne morejo iz ograjene kmetijske površine. V tej zvezi so policisti opravili poizvedbe in opravili razgovor s prijaviteljico, nato so o dogodku obveščali lovce, ki so poskrbeli za ujeto divjad.

Ob 17:04 uri so bili policisti obveščeni, da v Šalovcih gorijo bale slame in ogrožajo hišo. Ugotovljeno je bilo, da je zaradi samovžiga zgorelo 42 okroglih bal slame. Požar so pogasili gasilci, pri gašenju se je lažje poškodoval gasilec.

Ob 20:25 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na lokalni cesti izven naselja Koračice. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srni in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 22:15 uri so policisti izven naselja Središče ob Dravi ustavilo osebni avtomobil tuje registracije. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da sta voznik in sopotnica v vozilu prevažala štiri tuje državljane, kateri so pred tem prestopili državno mejo na izven za to določenem mestu. Po zbranih obvestilih in opravljenih postopkih bomo osebe, ki so ilegalno prestopile državno mejo namestili v azilni dom, zoper tujca voznika in sopotnico so policisti podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Napoved aktivnosti za četrtek dne 24. 8. 2017:

– od 21.8. do 27.8.2017 poteka poostren nadzor prometa – meritve hitrosti z laserskim merilnikom;