OBMOČNA IZPOSTAVA JSKD ORMOŽ v soboto, 08.novembra ob 12.00 uri v Beli dvorani Grajske pristave organizira odprtje razstave del, ki so nastala v času letošnje likovno-literarne kolonije na Maleku.
Namreč, tudi letos je Območni izpostavi JSKD Ormož gostoljubje izkazalo podjetje P&F Jeruzalem Ormož in likovno kolonijo gostilo v prijetnem ambientu in okolici Zidanice MALEK, kjer motivov tako za likovno kot literarno izražanje ne zmanjka. Razen podjetja P&F Jeruzalem Ormož pa so se kot sponzorji izkazala tudi podjetja Wienerberger, Carrera Optyl in Fiposor Ormož.

Na koloniji je bilo kar 35 udeležencev. Namenjena pa je vsem ljubiteljskim likovnim in literarnim ustvarjalcem, dijakom in učencem, ki se radi lotijo slikanja in literarnega ustvarjanja. Tema kolonije je bila »Svetloba, ki je barva, vonj, ki je ljubezen, okus po vinu, ki je umetnost.«
Poleg akademske slikarke Jasne Kozar, ki je mentorstvo nudila slikarjem; je mentorica literarnim ustvarjalcem bila pisateljica, pesnica, ustanoviteljica in predsednica literarno kulturnega društva – KUD Prasila, Helena Srnec.
Obe sta izbrali tudi dela, ki bodo predstavljena na razstavi.

Otvoritvena slovesnost prinaša bogat kulturni program in možnost, da si vsa dela natančneje ogledate; sicer pa bo razstava na ogled še vse do konca januarja 2015.

Vabljeni!