V okviru 60.občinskega praznika v Središču ob Dravi je sinoči bila osrednja občinska proslava. Slavnostni govornik je bil župan Jurij Borko, ki je v svojem govoru nanizal nekaj zgodovinskih dejstev in pojasnil zakaj imajo v Središču ob Dravi svoj praznik v aprilu. Spomnil je, da je Središče ob Dravi v letih od 1955 do 1958 že bilo samostojna občina, vmes do leta 2006 je bilo ena izmed krajevnih skupnosti občine Ormož. Z letom 2006 pa spet delujejo kot občina, s tem da se svojemu krajevnemu oziroma občinskemu prazniku niso nikoli od rekli. V nadaljevanju je predstavil nekaj največjih dosežkov te mlade obmejne občine, kar se tiče investicijskih vlaganj, in poudaril, da je na vsakega občana doslej bilo izpeljanih vsaj za 6000 evrov investicij.
Občina Središče ob Dravi, ki se razprostira na 31 kvadratnih metrih ima trenutno okrog 2300 prebivalcev, ki živijo v petih naseljih: Središče ob Dravi, Godeninci, Šalovci, Grabe in Obrež.

Po županovem govoru je sledil bogat kulturni program in podelitev priznanj. Letos so priznanja namenili devetim zaslužnim občanom:
Naziv »častna občanka« je prejela OTILIJA KOLARIČ za dolgoletno aktivno in požrtvovalno delo na kulturnem področju. ANDREJA RESMAN je za dolgoletno uspešno vodenje društva Sožitje prejela zlato plaketo; srebrno plaketo pa DAMJAN VESENJAK za uspešno delo v PGD Obrež.
Posebni občinski priznanji sta prejela MARIJA KOLARIČ za aktivno delo pri obnovi kapele in aktivno članstvo v domačem Turističnem društvu in FRANC ŠKRJANC za delo v Društvu starodobnih vozil in za izvedbo projektov Moskva tour.
Občinska priznanja pa so prejeli KIKL ELIZABETA za dolgoletno požrtvovalno delo v telovadnem društvu Partizan; DARINKA POTOČNIK za dolgoletno delo na področju kulture; MATILDA MAJČ za dolgoletno požrtvovalno delo v Društvu upokojencev in DARKO ŠAVORA za dolgoletno delo v PGD Središče ob Dravi in za delo z mladimi gasilci.

Med gosti na osrednji občinski proslavi so bili tudi župan občine Ormož Alojz Sok, podžupan občine Ormož in svetnik v DS RS Branko Šumenjak, župan pobratene občine Mislinja Franc Šilak, podžupan občine Ljutomer Janez Vencelj, načelnik občine Nedelišče Darko Dania, družbeno politični vrh občine Osečina v Srbiji, Ruski vojni ataše v Sloveniji, in vrsta predstavnikov družbeno političnega življenja v domači in sosednjih občinah ter seveda številni občani.

(Naslovna fotografija: Slovenija.info)