V Vuzmetincih, pri domačiji Kutnjak je včeraj (v nedeljo, 25.avgusta) bila otvoritev 400 metrov dolgega odseka ceste, ki sicer predstavlja mejo med Krajevno skupnostjo Miklavž pri Ormožu in Kog ter vodi proti Gomili. Cesta, ki je doslej bila makadamska in ob slabem vremenu skoraj neprevozna, je občino Ormož stala blizu 50 tisoč evrov. „Za uporabnike je cesta, ki je povezovalna, velika pridobitev“, je povedal Branko Vogrinec predsednik Vaške skupnosti Vuzmetinci in dodal, da so si zanjo prizadevali vsaj 15 let.
Cesto v Vuzmetincih je gradilo podjetje Asfalti Ptuj. Poleg 3 metre široke ceste so uredili tudi odvodnjavanja in bankine. Da je z „muldami“ vred tako široka kar 3,30 metre, je pojasnil Emil Trstenjak, predsednik KS Miklavž pri Ormožu ter z veseljem naznanil, da pa bodo v Krajevni skupnosti Miklavž pri Ormožu kmalu končani še trije pomembni odseki cest. Že 14.septembra bo otvoritev 900 metrov dolgega odseka na Stari Gori, pri Žibratu in 400 metrov dolgega odseka pri domačiji Rajh v Hermancih. Proti koncu pa gredo tudi dela na 300 metrov dolgem odseku od domačije Masten v Velikem Brebrovniku proti Ivanjkovcem.

Cesta je ena od 8, 5 kilometrov, kar so jih letošnje leto modernizirali v občini Ormož

Tribarvnico na včerajšnji otvoritvi ceste v Vuzmetincih so prerezali župan občine Ormož Alojz Sok, predsednik Krajevne skupnosti Emil Trstenjak, predsednik Vaške skupnosti Branko Vogrinec in domačin Ivek Kutnjak.

DSC08061

Župan občine Ormož Alojz Sok je povedal, da je letošnje leto v občini Ormož zaradi ostalih investicij bilo moderniziranih manj cest kot minula leta, nekaj najnujnejših odsekov pa je kljub temu bilo urejenih. Da je do tega trenutka bilo moderniziranih 13 odsekov v skupni dolžini 8,5 kilometrov, je povedal župan Alojz Sok in pojasnil, da bo do konca leta končana še širitev 1, 1 kilometra dolgega odseka cesta v Cvetkovcih, gradnja 500 metrov dolgega odseka v Trgovišču pri Lovskem domu pa bo najverjetneje prestavljena v naslednje leto zaradi gradnje kanalizacije. Sicer pa je v gradnji tudi 500 metrov lokalne ceste na Kogu, ki zaradi zahtevnosti del predstavlja dvoletni projekt. Po celi dolžini ceste je namreč potrebno zgraditi podporni zid, zamenjati vodovodne cevi v cesti in zgraditi kanalizacijo za meteorne vode. Po celi dolžini ceste na Kogu pa bo zgrajen tudi hodnik za pešce.

Tako kot povsod, kjer so ceste velika pridobitev za kraj, je otvoritev ceste v Vuzmetincih bil velik dogodek. V kulturnem programu so sodelovali pevci Mešanega pevskega zbora Društva upokojencev „Zarja“ Kog, cesto je blagoslovil domači župnik Jože Mohorič, domačinke pa so poskrbele za obilno pogostitev.