Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure, dne 23. 8. 2013 do 7:00 ure dne 26. 8. 2013, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 23. 8. 2013:

Ob 08.50 uri so v Ormožu obravnavali kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari in sicer so neznani storilci poškodovali osebni avto prijaviteljice. Opravljen je bil ogled ter sledi kazenska ovadba.

Ob 20.30 uri so v Lešnici obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi, kjer je srna skočila pred osebno vozilo.

SOBOTA 24. 8. 2013:

Ob 00.36 uri so ob kontroli terena v Veliki Nedelji eni osebi zasegli posušene delce rastline, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Zaseženi delci bodo poslan v analizo, V kolikor se izkaže, da gre za prepovedano drogo bo zoper osebo, ki je drogo posedovala podan hitri postopek pri prekrškovnem organu.

Ob 16.04 uri so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom v naselju Hermanci. Opravljen je bil ogled. V primeru izsleditve zoper povzročitelja sledi ustrezen ukrep.

Ob 20.50 uri so v naselju Žerovinci obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi.

NEDELJA 25. 8. 2013:

Ob 00.29 uri so v naselju Rucmanci obravnavali dogodek v katerem je en od udeležencev grozil s samomorom. Ugotovljeno je bilo, da gre za bolnika. Po pregledu s strani zdravnika je le-ta bil hospitaliziran v Psihiatrični bolnišnici Ormož.

Ob 01.00 uri so bili s strani anonimnega občana obveščeni, da bi naj v Frankovcih bil kršen javni red in mir s glasno glasbo. Patrulja je na kraju ugotovila, da do kršitve ni prišlo saj so se gostje odpravljali domov ter zaradi tega bili tudi posledično glasnejši.

Ob 03.00 uri so v naselju Ivanjkovci obravnavali prometno nesrečo I. kategorije saj je voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zapeljal na pločnik ter nato po nabrežju na travnik kjer se je vozilo prevrnilo na bok. Vozniku je bil izdan plačilni nalog.

Ob 07.15 uri so sprejeli zapisnik o sprejemu ustne kazenske ovadbe za kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari. Po zbranih obvestilih bo na pristojno okrožno državno tožilstvo podana kazenska ovadba.

Ob 11.44 uri se je na policijski postaji oglasila občanka in prijavila pogrešanje denarnice z dokumenti in denarjem. V primeru najdbe le te, občane prosimo, da nas o najdbi predmetov obvestijo. .

Ob 20.05 so vozniku osebnega avtomobila odvzeli vozniško dovoljenje, saj je vozil vozilo pod vplivom alkohola. Vozniško dovoljenje bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali pristojnemu sodišču.

Ob 21.37 smo v Pušencih obravnavali povoženje divjadi.

Ob 06.30 smo v Vičancih obravnavali povoženje divjadi.

Napoved aktivnosti za ponedeljek, dne 26. 8. 2013:
policija_slika_luc

– Ob rednem delu bomo na najbolj kritičnih odsekih cest opravljali nadzor prometa.

PRIPRAVILA:
Gregor Bezjak, policist I
in Edvard Cvetko, komandir, višji policijski inšpektor II