Policisti Policijske postaje Ormož so v času od 7.00 dne 15. 3. 2022, do 7.00 dne 16. 3. 2022 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

TOREK 15. 3. 2022

Ob 11.57 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na lokalni cesti v naselju Velika Nedelja. Udeleženi sta bili dve vozili. Povzročitelju bo izdan plačilni nalog zaradi kršitve ZPrCP.

Ob 12.10 smo bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na lokalni cesti v naselju Velika Nedelja v bližini prejšnje prometne nesreče. Udeležena so bila tri vozila. Ena udeleženka je bila lažje telesno poškodovana. Na kraju so bili tudi ormoški reševalci in gasilci. Povzročitelju bo izdan plačilni nalog zaradi kršitve ZPrCP.

Ob 16.41 je imela patrulja v postopku voznika neregistriranega traktorja, kateri je vozil vozilo v cestnem prometu brez vozniškega dovoljenja. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je bil pozitiven (0,67). Vozniku je bilo vozilo zaseženo. Izdan mu je bil plačilni nalog zaradi kršitev po ZMV-1 in ZVoz-1, zoper njega pa sledi tudi obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče zaradi kršitve po ZPrCP.

Napoved aktivnosti za sredo dne 16. 3. 2022:

– v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, zimska oprema idr.).
– prav tako bodo policisti na terenu dajali poudarek na spoštovanju odlokov o zajezitvi širjenja virusa COVID-19.

Pripravili policisti PP ORMOŽ