PETEK 27. 9. 2019

Ob 9:00 uri smo bili na kraju kaznivega dejanja tatvine v naselju Veliki Brebrovnik. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s silo telesa skozi vrata vlomi v starejšo nenaseljeno hišo in klet v
so zaprosili za mednarodno zaščito zato so bili odpeljani v azilni dom.

SOBOTA 28. 9. 2019

Ob 5:30 smo v naselju Podgorci obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Opravljen je bil ogled ter izdano obvestilo o odstopu.

Ob 5:40 uri smo v izven naselja Hum pri Ormožu ustavili osebni avtomobil, v katerem je državljan Bosne in Hercegovine prevažal sedem državljanov Iraka, kateri so pred tem ilegalno prestopili državno mejo. Po končanem postopku bodo državljani Iraka vrnjeni hrvaškim varnostnim organom. Državljan Bosne in Hercegovine pa je bil priveden pred preiskovalnega sodnika, tej hiši iz notranjosti pa ni odtujil ničesar. Po zbranih obvestilih bomo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 22:30 uri smo v naselju Središče ob Dravi prijeli pet državljanov Afganistana. V času postopka ki je zoper osumljenca odredil pripor.

Ob 7:05 uri smo v naselju Žerovinci obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Opravljen je bil ogled ter izdano obvestilo o odstopu.

0b 9:15 uri smo na mejnem prehodu Središče ob Dravi hrvaškim varnostnim organom predali državljana Alžirije, kateri je bil prijet pri ilegalnem prehodu v petek dopoldan.

NEDELJA 29. 9. 2019

Ob 1:50 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije v naselju Miklavž pri Ormožu, na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v parkirni avtomobil ter odpeljal s kraja. Dogodek smo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 2:55 uri sta bila v naselju Gorišnica izsledena dva državljana Maroka, za katera je bilo ugotovljeno, da sta ilegalno prestopila državno mejo na območju naselja Cvetkovci. Osebi smo prevzeli v postopek od Policijske postaje Gorišnica ter sta bila po končanem postopku odpeljana v Center za tujce.

Ob 14.30 uri smo v bližini naselja Središče ob Dravi obravnavali samomor z obešenjem. Na okrožno državno tožilstvo bomo podali poročilo.

Ob 16.28 uri smo prijeli dva državljana Palestine, ki sta nedovoljeno vstopila v R Slovenijo. Po postopku bosta vrnjena hrvaškim varnostnim organom.

Ob 17.47 uri smo v Bresnici obravnavali kršitev javnega reda in miru. Storilcu prekrška bo po zbranih obvestilih izdan plačilni nalog.

PONEDELJEK 30. 9. 2019

Ob 9:00 uri smo na mejnem prehodu Središče ob Dravi, hrvaškim policistom izročili dva tujca državljana Palestine, katera sta 29. 9. 2019 nedovoljeno prestopila državno mejo.

Ob 17:21 uri smo obravnavali kršitev javnega reda in mira v naselju Rucmanci, kjer je prišlo do spora med bratoma. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 19:10 uri smo bili od nemških varnostnih organov obveščeni, da je bil pogrešani Sandi Šef iz Žerovinec, (kateri je bil pogrešan od 30. 8. 2019), izsleden v mestu Langenhagen v Nemčiji. Zato preklicujemo iskanje pogrešane osebe Šef Sandi, saj je bila osebe izsledena in ni bila žrtev kaznivega dejanja. Prosimo, da iz medijev odstranite tudi fotografijo pogrešane osebe. Za sodelovanje in pomoč se vam zahvaljujemo.

Ob 6:10 uri smo v naselju Litmerk obravnavali prometni dogodek in sicer je voznik osebnega avtomobila trčil v srno.

TOREK 1. 9. 2019:

Ob 11:30 uri smo izven naselja Središče ob Dravi ob državni meji prijeli 7 državljanov Afganistana in državljanko Pakistana. Ugotovljeno je bilo, da so predhodno ilegalno prestopili državno mejo. Po končanem postopku bodo izročeni hrvaškim varnostnim organom.

Ob 16:25 uri smo sprejeli kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Goljufije, po zbranih obvestilih bomo podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 16:51 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na glavni cesti izven naselja Cvetkovci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 19:20 uri smo sprejeli kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Ogrožanje varnosti, po zbranih obvestilih bomo podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 22:05 uri smo na regionalni cesti v naselju Savci kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je vozil pod vplivom alkohola (0.36 mg/l), zato mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja ter izdan plačilni nalog.

Ob 6:51 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na regionalni cesti izven naselja Gomila pri Kogu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila trčila v srno in si poškodovala vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

SREDA 2. 10. 2019

Ob 09:45 uri smo na mejnem prehodu Zavrč hrvaškim varnostnim organom predali 8 tujcev, kateri so 1.10.2019 v bližini naselja Grabe nedovoljeno prestopili državno mejo.

Ob 11:50 uri smo bili obveščeni o poskusu samomora v okolici Ormoža. Oseba je bila z reševalnim vozilom odpeljana v Psihiatrično bolnico Ormož.

Ob 12:50 uri smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in mira na potniškem vlaku. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 15:33 uri smo bili obveščeni o podrtem električnem drogu v naselju Ormož. Kraj smo zavarovali do prihoda gasilcev PGD Obrež in delavcev Elektra Maribor.

Ob 19.00 uri smo lastniku vrnili izgubljen oziroma najden dokument.

Ob 22.00 uri smo v Ormožu obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer smo kršitelju izdali plačilni nalog.

Napoved aktivnosti za četrtek dne 3. 10. 2019
– Opravljali bomo poostreni nadzor prometa s poudarkom na ugotavljanju kršitev prekoračitve hitrosti, neuporabi varnostnega pasu in nedovoljeni uporabi mobilnih telefonov med vožnjo;
– vsem občanom svetujemo, da svoja vozila redno zaklepajo in izvajajo druge samozaščitne ukrepe za zavarovanje osebnega premoženja. O vseh opaženih sumljivih osebah pa obveščajo policijo, na telefonski številki 113 ali 02 741 08 50.

Pripravili policisti PP ORMOŽ