Policisti Policijske postaje Ormož so v času od 7. ure dne 20. 2. 2017 do 7. ure dne 21. 2. 2017 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PONEDELJEK 20. 2. 2017

Ob 9:35 uri so policisti v Ormožu obravnavali prometno nesrečo z minimalno materialno škodo.

Ob 15:50 uri so policisti v naselju Hum pri Ormožu obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. Povzročitelj prometne nesreče je bil pod vplivom alkohola. Povzročitelj prometne nesreče in udeleženec sta bila odpeljana v SB Ptuj, saj sta utrpela lahke telesne poškodbe. Zoper povzročitelja sledi obdolžilni predlog in kazenska ovadba na pristojno sodišče. Nadalje mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje.

Ob 16:25 uri so policisti bili obveščeni, da se v stanovanju v Ormožu starejša oseba ne odziva na klice. Ker je obstajal sum, da je oseba v stanovanju v življenjski nevarnosti, so policisti s pomočjo gasilcev vstopili v stanovanje, kjer pa je bilo ugotovljeno, da je s starejšo lastnico stanovanja vse v redu, le ni slišala telefona in ne klicev ter zvonjenja pri vratih.

Ob 19:00 uri so policisti bili s strani anonimne osebe obveščeni o sumu nasilja v družini. Po prejetem obvestilu smo takoj pričeli z zbiranjem obvestil. Pri tem je bilo ugotovljeno, da v tekočem dnevu ni bilo kršitve, obstaja pa sum, da so se te dogajale v preteklosti. Po zbranih obvestilih bodo policisti zadevo ustrezno zaključili s kazensko ovadbo oziroma poročilom na okrožno državno tožilstvo.

Ob 19:15 uri so policisti bili obveščeni, da je voznik ob cesti v Ivanjkovcih pustil vozilo, ki je v okvari. Vozilo je bilo zaklenjeno in parkirano izven vozišča, ter tako ne ovira prometa. Takoj ko bo mogoče bo lastnik vozila vozilo odstranil.

Ob 22:04 uri so policisti v postopku ugotavljanja identitete osebe občanu zasegli zelene posušene delce rastline za katere obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Po analizi sledi ustrezni ukrep.

PRIPRAVILA:
Dušan Leben, policist I
in Edvard Cvetko, komandir