Iz vinski kleti Puklavec Family Wines sporočajo, da imajo novega glavnega enologa Luko Radička.  Kot sporočajo, bo Luka Radiček s svojim bogatim znanjem in desetletnimi mednarodnimi izkušnjami v pridelavi različnih vin v že tako uspešno družinsko klet prinesel  svežino in inovativnost.

 Luka Radiček, 32-letni enolog, ki je diplomiral na Agronomski fakulteti v Zagrebu, smer vinogradništvo in vinarstvo, prinaša bogate izkušnje iz sveta vinarstva. Njegova kariera obsega več kot desetletje dela s široko paleto vin. V preteklosti si je izkušnje nabiral pri podjetju Badel 1862 in v vinski kleti PP Orahovica. Radiček pravi, da sta ga v ormoški kleti takoj pritegnili sodobno opremljena klet in raznolikost pridelave vin in penin, ki se prodajajo tako doma kot na tujem.

Njegova osebna filozofija vinarstva se osredotoča na terroir, ki je po njegovem mnenju ključen za razlikovanje vin, še posebej v Ljutomersko-Ormoških goricah, in idealen za pridelavo lahkih, svežih in aromatičnih vin ter penin.

Vinska klet Puklavec Family Wines s prihodom novega glavnega enologa napoveduje novo poglavje v zgodbi uspeha kleti in nadaljuje s tradicijo ter  inovativnostjo v vinogradništvu.

Tatjana Puklavec, lastnica kleti, dodaja: “Navdušeni smo, da lahko v svojo ekipo vključujemo nove, nadarjene ljudi. Luka je kot nalašč za našo mlado in motivirano ekipo vinarjev in veselimo se vsega, kar nas čaka v prihodnje!”