Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 7. 9. 2018, do 7:00 ure dne 10. 9. 2018 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 7. 9. 2018
Ob 23.04 smo bili obveščeni o sporu v družini v okolici Ormoža. Pri posredovanju smo ugotovili, da so podani elementi za sum kaznivega dejanja nasilja v družini, zato smo osumljenca pridržali, mu izrekli prepoved približevanja bivši partnerki in njeni hčeri. Pridržani je zahteval pregled pri zdravniku, po le tem pa je bil na podlagi napotnice prepeljan na pregled v Psihiatrično bolnico Ormož, kjer je bil hospitaliziran.

Ob 23.10 smo bili obveščeni, da v enem od gostinskih lokalov v okolici Ormoža s hrupom motijo soseda. Ob našem prihodu na kraj nismo beležili hrupa. Policisti nadaljujemo z zbiranjem obvestil in bomo po opravljenih razgovorih ustrezno ukrepali.

SOBOTA 8. 9. 2018
Ob 16:05 smo obravnavali prometno nesrečo I. kategorije v naselju Hardek. Ugotovljeno je bilo, da je neznani voznik zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v pravilno parkiran osebni avtomobil in ga poškodoval po prednjem levem delu. Zaključili smo z uradnim zaznamkom.

Ob 17:40 uri smo obravnavali prometno nesrečo I. kategorije dogodek v naselju Podgorci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila povozila psa, katera lastnik na cesti ni ime pod nadzorom. Lastniku je na kraju bil izdan plačilni nalog.

NEDELJA 9. 9. 2018
Ob 9:15 uri smo bili obveščeni v vlomu v stanovanjsko hiši v naselju Rakovci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v dopoldanskem času skozi okno vlomi v hišo, premetal prostore v hiši in jo zapustil. Po zbranih obvestilih bomo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju. Vse občane iz naselja Rakovci in Sv. Tomaža, ki bi karkoli vedeli o tem dejanju ali storilcu naprošamo, da nas o tem obvestijo.

Ob 19.36 smo v Ormožu začasno odvzeli vozniško dovoljenje vozniku osebnega avtomobila, saj je vozil vozilo pod vplivom alkohola. Izdan mu je bil plačilni nalog.


Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 10. 9. 2018:

– ob rednem delu bomo opravljali nadzor prometa s poudarkom predvsem na vožnji pod vplivom alkohola in prekoračitvami hitrosti.

PRIPRAVILA:
Mitja Novak, policist I
in Edvard Cvetko, komandir