PONEDELJEK 14. 10. 2019
Ob 9:15 uri smo na regionalni cesti v naselji Ivanjkovci kontrolirali voznika tovornega vozila, ugotovljeno je bilo, da je vozil pod vplivom alkohola (0,56 mg/L), zaradi česar mu je začasno bilo odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

TOREK 15. 10. 2019:

9.15 smo bili obveščeni o povoženju divjadi v Hranjigovcih. Vozniku je bilo izdano Obvestilo o odstopu od ogleda.

13.00 smo obravnavali poškodbo parkiranega vozila v Ormožu.

17.00 smo bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom v Ormožu. Voznik osebnega avtomobila je zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v parkirano vozilo prijaviteljice in s kraja odpeljal. Izsleden je bil na domu, kjer mu je bil izdan plačilni nalog zaradi nepravilnega premika z vozilom ter zaradi kršitve, ko je odpeljal s kraja, ne da bi oškodovanki nudil svoje podatke in podatke od vozila.

Ob 22.35 smo v Središču ob Dravi prijeli državljana Alžirije, kateri je na nedovoljen način prestopil državno mejo. Po končanem postopku bo predan hrvaškim varnostnim organom

SREDA 16. 10. 2019

Ob 09:00 uri smo na mejnem prehodu Središče ob Dravi hrvaškim varnostnim organom predali tujca, kateri je nedovoljeno prestopil državno mejo.

Ob 14.30 smo v okolici Središča ob Dravi prijeli štiri državljane Sirije, kateri so predhodno na nedovoljen način prestopili državno mejo. Po končanem postopku bodo tujci vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Ob 14.56 smo bili obveščeni s strani oškodovanke, da je na relaciji Mihovci – Ormož izgubila žensko črno denarnico z vsemi osebnimi dokumenti ter ostalimi karticami.

Ob 15.00 smo bili s strani občana obveščeni o kaznivem dejanju vloma v objekt v okolici Svetega Tomaža. Na kraj je odšla patrulja, katera je opravila ogled kraja in po zbranih vseh obvestilih sledi poročilo na Okrožno državno tožilstvo.

Ob 19.41 smo v Ormožu obravnavali poškodbo parkiranega osebnega avtomobila.

Ob 02.15 smo v Središču ob Dravi prijeli 8 tujcev, 6 državljanov Sirije in 2 državljana Palestine, kateri so ilegalno vstopili v našo državo. Po končanih postopkih bodo tujci vrnjeni v R. Hrvaško.

Napoved aktivnosti za četrtek dne 17. 10. 2019
• Opravljali bomo poostreni nadzor prometa s poudarkom na ugotavljanju kršitev pešcev, prekoračitve hitrosti, neuporabi varnostnega pasu in nedovoljeni uporabi mobilnih telefonov med vožnjo;
• Do 20.10.2019 poteka poostren nadzor nad tovornimi vozili in avtobusi.
• Vsem občanom svetujemo, da svoja vozila redno zaklepajo in izvajajo druge samozaščitne ukrepe za zavarovanje osebnega premoženja. O vseh opaženih sumljivih osebah pa obveščajo policijo, na telefonski številki 113 ali 02 741 08 50.