LENART HANŽELIČ, lastnik idilične cimprače na Cvetkovskem vrhu (KS Podgorci), je na idejo JANKA KORPARA iz Društva “PRLEŠKI ŽELEZNIČAR” pred cimpračo zgradil še 7 metrov visok razgledni stolp, ki nudi odličen razgled daleč naokrog, tudi do Varaždina, Jeruzalema, Borla in Zavrča… Tudi sicer se izpred cimprače, ki stoji na 310 metrov nadmorske višine na idiličnem Cvetkovskem vrhu, daleč vidi, razgledni stolp pa bo omogočal videti še dlje. Lenart Hanželič je stolp zgradil s pomočjo številnih sponzorjev in prijateljev, sam opravil nešteto ur dela ter seveda dobre volje.Zgradil ga je po svoji lastni zamisli v slogu, kot so razgledni stolpi izgledali nekoč. Imenoval ga je po 17 letni hčerki Lari (Larin stolp), ki je zbrane na včerajšnji otvoritvi tudi nagovorila in predstavila potek dogodkov okrog gradnje ter predstavila zgodovino cimprače, ki jo je Hanželičeva družina spremenila v muzej. Lenartova cimprača na Cvetkovskem vrhu je sicer že od nekdaj postojanka na planisko-vinski-železničarski poti in tudi atrakcija ob tradicionalni Jakobovi poti. Tukaj se tudi postoji v času Vincekovega pohoda, ki ga organizira TD Podgorci in na pohodih ter izletih, ki jih organizira Društvo za ohranjanje kulturnein tehnične dediščine PRLEŠKI ŽELEZNIČAR iz Osluševcev.
UTRINKI iz včerajšnje otvoritve “Larinega razglednega stolpa”:

7 metrov visok stolp ob “Lenartovi cimprači” na 310 metrov visokem Cvetkovskem vrhu

Idejni oče “Larinega razglednega stolpa” JANKO KORPAR iz Društva PRLEŠKI ŽELEZNIČAR ob “Lenartovi cimprači”

Lara Hanželič, po kateri se razgledni stolp imenuje, hčerka Lenarta Hanželiča (desno), je zbrane seznanila z zgodovino cimprače in potekom gradnje stolpa

Prerez traku ob vznožju Larinega stolpa

Zbrani na otvoritvi s cerkvenim blagoslovom

Stolp in vse prisotne je blagoslovil domači župnik, dekan in častni občan občine Ormož JOŽE ŠIPOŠ

“Naj stolp srečno služi svojemu namenu v imenu očeta, sina in svetega duha ter naj z lepotami narave, ki jih lahko doseže človeško oko, napolni naša srca…”, je dejal duhovnik JOŽE ŠIPOŠ

Zbrani pred stolpom…

JANKO KORPAR je v imenu Društva “Prleški železničar”, lastniku stolpa Lenartu Hanželiču predal spominsko fotografijo, ki bo služila kot spomin na otvoritveno slovesnost.

Razen pogostitve za katero je s pomočjo domačink poskrbela Lenartova partnerica Majda Horvat, so dogodek popestrili tudi domači Ljudski godci.

Tudi plesalo se je…


Tekst in foto: kp