V avli občinske zgradbe je na ogled nova razstava z naslovom Z VELIKO NOČJO PRIŠLA JE POMLAD, ki sta jo pripravila Turistično-etnografsko društvo Sodinci in Pokrajinski muzej Ptuj Ormož – enota Ormož. Razstava je nastala na pobudo Princa Ptujskega karnevala Hinka Šoštariča, katerega splošno poslanstvo je ohranjanje ljudske dediščine, na ogled pa prinaša potrebščine, ki služijo za »žegnu nesti«:

Z desne: Nevenka Korpič, Hinko Šoštarič, Klavdija Žuman


Domiselna razstava, ki nosi naslov Z VELIKO NOČJO PRIŠLA JE POMLAD, na ogled prinaša vrsto različnih košar, ki so in še vedno služijo za nošenje velikonočnih jedi k žegnu, ter prtičkov, s katerimi so se in se še te jedi naložene v košare pokrijejo, pa še vrsto reči, ki simbolizirajo velikonočni čas. Reči so zbrali člani, predvsem članice Turistično-etnografskega društva Sodinci, ki jim ni bilo težko pobrskati po podstrešjih in shrambah, pravi Hinko Šoštarič – predsednik Turistično-etnografskega društva Sodinci, ki ga je letos doletela titula PRINC PTUJSKEGA KARNEVALA.
Razstava Z VELIKO NOČJO PRIŠLA JE POMLAD je letos že druga razstava, ki jo Turistično-etnografsko društvo Sodinci pripravilo skupaj z ormoško enoto Pokrajinskega muzeja Ptuj oziroma z etnologinjo NEVENKO KORPIČ in tudi ni zadnja letos, pove Hinko Šoštarič, ki mu idej za etnološke razstave ne zmanjka, člani Turistično etnografskega društva Sodinci pa z veseljem priskočijo na pomoč tako z različnimi starinskimi predmeti kot z izkušnjami in nasveti.
Razstava, ki so jo skupaj postavili Nevenka Korpič, Maruška Lesjak Korpič, Klavdija Župan in TED Sodinci bo na ogled do konca aprila.