Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7.00 dne 19. 3. 2021, do 7. 00 dne 22. 3. 2021 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 19. 3. 2021

Ob 12.43 smo bili obveščeni o onesnaženju vozišča. Patrulja je na kraju lastnika opozorila zaradi kršitve določil Zakona o cestah.

Ob 13.46 smo bili s strani občana obveščeni, da so mu poškodovali ograjo na vikendu. Patrulja na kraju ugotovila, da gre za prometno nesrečo I. kat. In pobegom, saj je NN voznik z NN vozilom zaradi nepravilnega premika poškodoval žičnato ograjo oškodovanca. Zadeva zaključena z uradnim zaznamkom.

Ob 13.49 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Patrulja je na kraju ugotovila, da je pacient fizično napadel zaposlenega delavca. Ker na kraju ni bilo takoj mogoče ugotoviti vseh okoliščin prekrška so policisti zadevo zaključili z uradnim zaznamkom in nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Ob 21.17 smo bili napoteni na dogodek. Voznica osebnega avtomobila je trčila v srno in si poškodovala vozilo.

SOBOTA 20. 3. 2021

Ob 9.54 smo bili obveščeni o poškodovanem vozilu na parkirnem prostoru. Patrulja na kraju ugotovila, da je neznani voznik z neznanim vozilom zaradi nepravilnega premika poškodoval pravilno parkirano vozilo. Zadevo so policisti zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 15.10 smo bili s strani občana obveščeni o nepravilno parkiranem vozilu, kateri je s tem zaprl dovozno pot do stanovanjske hiše. Do prihoda policistov na kraj, je vozilo že bilo umaknjeno, zato so policisti zadevo zaključili z opozorilom.

Ob 20.04 je patrulja imela v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.30 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Voznik na kraju proti potrdilu začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Ob 01.42 smo bili s strani občana obveščeni o zadrževanju NN osebe v stavbi. Patrulja je na kraju z ogledom in zbiranjem obvestil ugotovila, da je NN storilec vstopil v več stanovanjski objekt, kjer so bila odprta vhodna vrata. Vstopil je v pred prostor, kjer je pristopil do enokrilnih zaklenjenih vrat, katera je z silo telesa poskušal odpreti, pri tem pa se mu je omenjeni kovinski ročaj odtrgal od vrat. NN storilec je odstopil od prvotnega namena on kraj zapustil. Evidentirano kaznivo dejanje Poskus velike tatvine in po zbranih vseh obvestilih bomo na državno tožilstvo napisali kazensko ovadbo.

NEDELJA 21. 3. 2021

Ob 10.24 uri smo obravnavali spor med partnerjema, kjer smo zadevo zaključili z uradnim zaznamkom, saj nismo ugotovili elementov kaznivega dejanja ali prekrška.

Ob 21.09 je patrulja imela v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.34 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku na kraju proti potrdilu začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Ob 23.31 uri smo bili obveščeni o sumljivem vozilo v Žerovincih. Izsledili smo ga v Pušencih. Pri ugotavljanju identitete oseb in vozil smo ugotovili, da gre za tujca drž BiH in Srbije, katera sta imela pogoje za vstop v R Slovenijo, ter sta iz EU v svojo državo bivanja prevažala dve vozili. Drugih posebnosti nismo zaznali.

Ob 03.12 smo na ormoški obvoznici obravnavali povoženje divjadi. Od ogleda smo odstopili. O poginuli srni je bil obveščen higienik.

Ob 05.35 smo v Krčevini obravnavali povoženje divjadi. Od ogleda smo odstopili. O poginuli srni je bil obveščen higienik.

PONEDELJEK 22. 3. 2021

Ob 10.40 je lastnik osebnega avtomobila na PP Ormož, prijavil, da mu je danes dopoldan na parkirišču ormoškega zdravstvenega doma, NN voznik, NN vozila, poškodoval njegovo parkirano vozilo, po prednjem braniku in s kraja odpeljal NN kam, ne da bi mu pustil podatke o sebi in vozilu.

Ob 18.20 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Patrulja je na kraju ugotovila, da je oseba fizično napadla zaposlenega delavca.

Pripravili policisti PP Ormož